PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

i tak nie wiem za co... chyba za tego smoka. Film był strasznie ale to strasznie nudny. Watki wytłumaczono tak ,że praktycznie ich nie wytłumaczono. Za szybka akcja. A samej akcji jest tak malutku ,że nawet nie zauwazyłam kiedy była. Oglądałam i czekałam końca. Mógł byc fajny ale... no cóż zabrakło pomysłu. a szkoda .

ocenił(a) film na 1
S_R_Corpse

"chyba za tego smoka"

No nie, ZNOWU?!?!?!?

Powtórzę setny raz - smok w Eragonie wyszedł po prostu do niczego. W skrócie: skóra węgorza, pysk psa, skrzydła orła, szyja łabędzia i ogon węża. Ale nic SMOCZEGO. Głos też zrobili na 'odwal się', nie starając się o jakiekolwiek modyfikacje czy pogłos.

W kwestii kreacji smoka Eragon zasługuje na 1/10. Albo i na 1/100. Filmowa Saphira to po prostu nie jest smok, tylko jakiś mutant, efekt nieudanego eksperymentu genetycznego, który dość nieudolnie próbuje się urabiać na smoka.

Akcja była faktycznie za szybka i pominięto taaaki fragment książki. Nie powstanie już część druga. Pominęli zbyt wiele postaci i wydarzeń, aby kręcenie "Najstarszego" miało jakiś sens.

Der_SpeeDer

Ten "film" to jedno wielkie (za pszeproszeniem) GÓWNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wydarzenia opisane w książce były w filmie bardzo okrojone.
Gra aktorska samego ERAGONA wołała głośnym krzykiem o pomstędo nieba ....

ocenił(a) film na 1
DaruVeald

Człowieku ... ten film nie leżał nawet obok książki ... wydarzenia opisywane przez Paoliniego zostały zminione w taki sposónb, że ma się wrażenie, że osoba pisząca scenariusz sama nie wiedziała co chce wyrazić tym filmem ... jedyną rzeczą, którą można uznać za wspólną z książką są imiona postaci ... a tak w ogóle ten film to nieporozumienie, a jego reżyser powinien harakiri popełnić ;-)

lionel19

Hmmm.....ten film ma u mnie pewną, bardzo mocną jedynkę ....i tak nie wiem za co ta jedynka ...........

S_R_Corpse

5? Jestem pod wrażeniem.

Film naprawdę zeszmacony. Jakbym nie czytała książki to nawet bym nie rozkminiła o co chodzi... masakra po prostu. Żałuję że poszłam bo tylko kasę na bilet straciłam.

A mogliby dać wersję z napisami. Dubbing w tym filmie to dno od którego nie da się odbić.

I w ogóle Saphira. Jezuniu. Może o wygląd nie będę się strzępić ale proszę was. W książce ona była inteligentna. INTELIGENTNA. A w filmie to było głupie jak but i miało żałosne teksty. ; P

jeden to za duzo.

o.oooooooooooooooooooooo1/10

ocenił(a) film na 2
S_R_Corpse

Film pełen pomyłek i niedopowiedzeń. Moja kuzynka (7lat) bawiła się na filmie dobrze natomiast ja chciałam uciec z kina. Eragon blondynem, Arya ruda i do tego ten "smok" (można to nazwać smokiem?). Do tego jeszcze denne dialogi. Ciekawe czy teraz podejmą się ekranizacji "Najstarszego"?

Tessa_2

jak to mówił pewien starzec ..... trzy czesci głupoty tak mozna skomentowac wasze opinie ...
Film nie powala na kolana zwłaszcza walki po ciemku ...
ale idzie go strawic ..
Widocznie rezyser miał mniej bujna wyobraznie niz wy którzy sie tu rozpisuja