PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71887
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

7/10

ocenił(a) film na 7

Po przeczytaniu opini na temat filmu ze jest koszmarny zdecydowalem sie go zobaczyc . Do kina pewnie bym nie poszedl ale tu nie place no chyba ze abonamet za cyfre wiec nic trace tylko zmarnuje czas jak filkm bedzie nudny ale nie byl.Widowiskowe kino z pieknym zdieciami film nie za dlugi dosc dobre efekty dobra rola aktorow .Chociaz smoczyca mi sie nie podobała wogole nie przyponala smoka gdyby nie te skrzydla blizej jej bylo do ogromnego weża rowniez bardzo slabo zostali zaprentowanu bochaterowie czarngo harakteru wogole ich nie bylo widac fe filmnie ale film jst spoko ja mu daje 7/10

użytkownik usunięty
kinoman85

Film zdecydowanie nie jest spoko. Aktorzy graja marnie (z malymi wyjątkami), scenariusz chyba się zgubil i film kręcili bez niego, niektóre lokacje/postacie poprostu bawią swoim wyglądem, fabularnie skatowali film tak, ze wątpie zeby dali rade nakręcic 2 część. 2/10... 1 za Ironsa, 2 za piękne widoczki w kilku scenach:)

btw. "bochaterowie czarnego harakteru" az mnie cos ściska... ogólnie troche za mało sensu w twojej wypowiedzi. I ta interpunkcja.
Chyba, ze to prowokacja:>

ocenił(a) film na 2
kinoman85

Ja tez ostatnio obejrzałam ten film i zawiodłam się, ale nie dlatego, że film był źle zrobiony, czy nie spodobali mi się aktorzy (no może z wyjątkiem Aryi, która była bezndziejna). Zawiodłam się, bo wcześniej przeczytałam książkę "Eragon", która bardzo mi się spodobała, więc na film czekałam już od dawna i podobnie jak ty postanowiłam nie przejmować się jego kiepskimi recenzjami - usiadłam, zobaczyłam i jestem po prosto zła. Mam wrażenie, że scenariusz tego filmu wcale nie został napisany na podstawie książki, bo pominięto wiele ważnych postaci i szczegółów, bez których nie wyobrażam sobie powstania kolejnej części pt. "Najstarszy", bo ktoś kto nie czytał "Eragona" nie będzie miał pojęcia o co w niej chodzi...