PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Film mija się z prawdą!! Czytałem obie książki przygód Eragona, liczyłem na to że film będzie dobry, i że bedzie dobrze ukazywał świat przedstawiony w powieści Christopher'a Paolini'ego, ale się przeliczyłem. Reżyserer tego film chyba nie czytał tej książki. Co to za urugale, które nie mają rogów i wyglądają jak ludzie. Jest za mało brutalnych scen które były w książce, film jest zrobiony dla ośmiolatków. Elfy powinny mieć szpiczaste uszy!!! A po zatym to Brom nie zabił Razaców, jak oni chą nakręcić drugą część bez razaców?? Murtagh w inny sposób uratował Eragon w książce. Dla mnie to trochę dziwne, że nie pokazali Teirmu, Pustyni Hadarackiej, Jeoda. W książce duże znaczenie miał Solembum i jego przepowiednia, a w filmie? nawet go nie pokazali!!! Nie ukazali Bliźniaków a Kulle nie różniły się od Urugali. W filmie, gdy Eragon przybył do Farthen Duru odrazu zaczeła się bitwa, a w książce na to miasto były przeznaczone 100 stron. I właściwie, dlaczego Aryja wyruszyła sama do Ellesmery?? Nie było ukazanych pojedynków Eragona i Broma, ani Eragona i Murtagha. I w książce nie było mowy o żadnym smoku Cienia, skąd oni go wzieli. Nie było też ukazanej legendy Alagaesi ani miasta Dras-Leona. Film moim zdaniem jest trochę nudny i uważam, że można go lepiej nakręcić...