PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Film troche nie trzyma się książki, ale i tak jest fajny. Może to nie to co Władca Pierścieni, ale Pottera chyba przebije. Książka jest super, polecam!!!

ocenił(a) film na 8
jenn_3

Potter był beznadziejny. Jedynie czwarta cześć była w miarę dobra, ale te wcześniejsze to po prostu koszmar:P Eragon był świetny, ale przyznaję Ci rację: To nie to samo co Władca Pierścieni...

ocenił(a) film na 4
jenn_3

Te gocha007 podobała ci sie Czara ognia???????????????????
Boshe. To była przeciez najgorsza częsc. Wszystko poomijali. Wszystko zrobili inaczej. Najlepsza to była chyba 1
A na temat Erasia:
Tez widziałam ten film. Oceniłam go 5/10 czyli po prostu średni. Błędów wiele było ale postac Murtagha była dla mnie idealna :* ;) Szczerze mówiąc chciałam go ocenic na 4 czyli ponizej oczekiwac. Bo faktycznie ten film jest ponizej oczekiwan...

ocenił(a) film na 3
Arianne

Film i książka mają zupełnie inny klimat, moim zdaniem. No i lepszy jednak jest ten w powieści, bo ekranizacja zupełnie odbiega od pierwowzoru.

ocenił(a) film na 3
Arianne

Film i książka mają zupełnie inny klimat, moim zdaniem. No i lepszy jednak jest ten w powieści, bo ekranizacja zupełnie odbiega od pierwowzoru.

ocenił(a) film na 8
Alice

Zgadzam się, co do klimatu Eragona... Jest zupełnie inny niz w książce, ale film przyjemnie się ogląda:)
Tak powracając do Harry'ego Potter'a, to, jak już wcześniej wspomniałam, Czara Ognia należy do moich ulubionych (chociaż z książek właśnie ta część była, moim zdaniem, najgorsza:P). Keira, zgadzam się z tobą, że pominęli wiele rzeczy i wielu spraw nie wyjaśnili(np.: kiedy syn Croucha się przemieniał, nie powiedzieli, między innymi, jak wydostał się z więzienia). Na plus - wspaniała muzyka i efekty specjalne. Film nie był ani trochę straszny, chociaż na pewno o wiele bardziej trzyma w napięciu aniżeli pierwsze trzy części(weźmy na to sceny w labiryncie). Moim zdaniem Czara Ognia była najlepsza, a najgorsza: II - Komnata Tajemnic.

ocenił(a) film na 10
jenn_3

Film a książka... w ogóle nie ma porównania! Książka jest najlepsza, nie tylko w tym przypadku. Byłam trochę rozczarowana po obejrzeniu filmu, ale ostatecznie nie było aż tak źle.

Pozdrawiam!