PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Imperium?

ocenił(a) film na 7

Wiecie coś może o III części, bo słyszałam, że będzie nazywać się Imperium, ale kiedy się ona pojawi?!

ocenił(a) film na 10
Jo_anna

gdzie to znalazłaś że III będzie się nazywać Imperium???

ocenił(a) film na 4
broget

Gdzieś po internecie krąży taka plotka, ale nie wiadomo czy jest ona prawdziwa. Podobno na okładce III tomu będzie zielony smok.

Seether

no na pewno...bedzie zloty i to jest Glaedr(nawet czasami na necie na stronach o ERAGONIE jest taki obrazek że są kolo siebie troje oczu:niebieskie-Saphiry,czerwone-Ciernia i złote-Glaedra) a trzecia część to najprawdopodobniej bedzie "Dziedźictwo" bo tak sie nazywa cała trylogia.Zielony??? to najprawdopodobniej bedzie smok z ostatniego jaja i on będzie dobry(mianowicie no będzie miał młode z Saphirą[chyba])I tak odrodzą się Smoczy Jeźcy,ale według przepowiedni Angeli ze sklepu wtedy Eragon będzie musiał odejść(wróci do krainy skąd pochądzą ludzie,wróci do Doru Areaby albo zginie w walce z Galbatorixem[oczywiście zabijając go{Galbatorixa}])

ocenił(a) film na 4
Jo_anna

a ja widzialam chińskie wydanie "Imperium"- jest tam złoty smok z dziwną gębą i... bródką (przypuszczam ze to jest Glaedr) Mam nadzieje ze to nie jest ta prawdziwa okładka... okładka ma być fajna! Np. ze Shruikanem(smokiem Galba) lub ostatnim smokiem który wykluje sie z ostatniego jaja... wtedy powinien być zielony ;)
ZAPRASZAM DO MOJEGO BLOGA ;)

ocenił(a) film na 10
Arianne

zielony popieram zielony smok byłby fajny

Arianne

Przeciez od dawna wiadomo, jak ma wyglądać okładka ostatniej książki. Ma być zielona ze smokiem patrzącym w prawo. A ta okładka to jest okładka 2 tomu Najstarszego w Japonii, bo im się w jednym tomie książka nie zmieściła. Jeśli chodzi o tytuł ostatniej części, to Chris Paolini powiedział, że Imperium to jeden z tytułów, które bierze pod uwagę, ale nie wie, czy taki będzie ostateczny.

ocenił(a) film na 10
Evarini

niech się spręży bo najstarszego już prawie na pamięć znam

broget

A ma ktoś stronkę do tej trzeciej okładki?? ;> Mógłby ją wysłać?? :D

ocenił(a) film na 10
Christinka

nie bedzie sie nazywala imperium, tylko empire, tzn.cesarz...

Catarine

Może jeszcze "Imperium kontratakuje"? I Wy mi mówicie że Eragon jest oryginalny...

ocenił(a) film na 10
Evilrulez

Empire to znaczy również imperium a Eragoj jest jak najbardziej orginalny(no prawie)

broget

Nie możliwe żeby książka była całkowicie oryginalna bo zawsze można dopatrzyć się wątku z innej :/ to naturalna kolej rzeczy...

użytkownik usunięty
Catarine

a od kiedy niby empire to znaczy cesarz? ostatnio jak byłem na miescie to cesarz było emperor...

Jo_anna

już dawno słyszałem ze trzecia część to będzie imperium i że ma być zielona okładka a kiedy sie pojawi to krążąc po stronach Eragona to myśle że pod koniec 2007 ale najlepiej spytać samego autora:P:P

pawus321

Taaak :] jasne:P

"Excuse me Christoper...." :D

ocenił(a) film na 4
Christinka

Informacja dla Aryi: Empire to znaczy Imperium, a Emperor to cesarz
(sorki, za poprawianie ;P). A gdzies czytalam, ze ksiazka ma sie pojawic pod koniec maja lub w wakacje przyszlego roku (to byla oficjalna zapowiedz Paollini'ego). ;DDD

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

obyś miał rację bo to tylko 6 miechów w najlepszym razie:)))))

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

ocenił(a) film na 10
TheCloudEater

Jo_anna

Zielony kolor okładki by pasował. I dołączam się do prośby o liknk do strony z okładką(bo wprawdzie nie ocenia się książki po okładce, ale... ;)
A co do terminu. W wakacje, to ona się pojawi co najwyżej w wersji angielskiej. A my sobie jeszcze pewnie poczekamy perę miesięcy, jak zwykle{nie, to nie jest pesymistyczna wersja, to jest wersja optymistyczna, zakładająca, że książkę w ogóle u nas wydadzą[nie no, żart; oczywiście że wydadzą(prawda?)]}

fawelka

masz moze ktos z was linka do tej japonskiej okłdaki Najstarszego?? z góry dziękuje :D:D:D wedlug mnie Empire to tytuł ktory moze zostac oficjalny ale jescze nie jest wiec nie ma o czym gadac:D:D:D mam nadzieje ze na 4 tomie sie nie skonczy a wy jak myslicie??

pozdro

Jo_anna

jak może się zakonczyć na 4 tomie skoro to trylogia?
Też jestem ciekawa kiedy będzie ta trzecia książka...
W każdym razie wiem że pójdę na to do kina i kiedyś kupię też gre

Yuzuki_2

soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorki za literówke tam miało byc 3 a nie 4 ale mam nadzieje ze bedzie druga trylogia

pozdro

BradMan

"Długa trylogia" nieźle ;) Mam nadzieję ze rzeczywiście książka będzie gdzieś tak na wakacje ;)

Jo_anna

-Christopher Paolini pisze już zakończenie 3 tomu Dziedzctwa.

-Premiera w USA jest planowana 23 września 2008 roku, w Polsce natomiast będzie miała ona miejsce mniej więcej w listopadzie 2008.

-Książka nie będzie tak jak do tej pory zakładano ostatnim tomem Trylogii, gdyż autor zapowiedział też 4 tom - czyli już nie trylogia, a cykl Dziedzictwo.

- Isnieją teorie, że tytuł 3 tomu będzie na E, i będzie 6 literowy jak poprzednie tomy. E _ _ _ _ _. Jest też bardzo możliwe, że pojawi się smok w kolorze zielonym.

prosto z Saphira.pl wienc macie chyba odpowiedz??

ocenił(a) film na 2
Blarkos_2

Trzecia część ma się nazywać Brisingr i w Pole wyjdzie jesienią tego roku.

ocenił(a) film na 2
Lellandra

Pole* znaczy się Polsce miało być... :* .

Lellandra

i jak wszyscy wiemy nie jest to ostatnio tom bo bedzie jeszcze 4 tom :D no oczywiscie nie jest to juz TRylogia Dziedzictwo tylko CYKL Dziedzictwo