PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Klapa

ocenił(a) film na 3

Film naiwny, banalny. Szkoda na to czasu

mac23

Klapa to mało powiedziane!!! Jak wyszłam z kina byłam bardzo niemiło zaskoczona. Czytałam książkę i zupełnie inaczej sobie wyobrażałam postaci, wydarzenia, krajobrazy. Film spieprzyli na całej linii. Nie wstawili bardzo ważnych postaci (Solembum, bliźniacy, Katrina) i zapomnieli o najważniejszych wydarzeniach (np. przepowiednia Solembuma). Jedyną rzeczą, która mnie zadowoliła był wizerunek Murtagha (Garrett Hedlund). Jestem ciekawa jak nakręcą "Najstarszego"...

Dropsiaczek

Zwariowałaś ?? Oni go w ogóle nie są w stanie nakręcić. Niby jak ma się odbyć porwanie Murtagha, skoro nie ma bliźniaków ?? A z resztą nawet nie wiem czy chcę, żeby go nakręcili...

ocenił(a) film na 1
Bynia

"Niby jak ma się odbyć porwanie Murtagha"

Trzeba było napisać "SPOILER", ja jeszcze drugiej części nie czytałem. A zresztą... i tak nie jestem zwolennikiem Eragona, więc czemu mam się przejmować.

Ale przynajmniej widzę teraz w pełnej krasie, jak sobie cudnie uniemożliwili nakręcenie drugiej części i jak kolosalne błędy popełnili. Żałosna kreacja Saphiry (jako smoka) to przy tym mały pikuś.

Bynia

Może i zwariowałam. W każdym razie bliźniacy pojawiają się w scenach wyciętych. Wiem, że to mało, ale skoro spieprzyli "Eragona" to czemu mieliby nie spierdolić "Najstarszego"???