PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Przekonajcie mnie do filmu lub książki. Nie wiem czy wrto zaczynać czytać lub oglądać.

ocenił(a) film na 2
Loona_

Oj loona nie zaczynaj od filmu, bo możesz się mocno zniechęcisz.
Ja najpierw przeczytałam, potem obejrzałam i w sumie też żałuję. Tak beznadziejnej i nietrzymającej sie oryginału ekranizacji w życiu nie widziałam, serio serio.
Więc w zasadzie wniosek jeden: iść nie ma sensu. Ten film jest zrobiony wyłacznie dla kasy i z jednej strony pod tych, którzy ksiażke czytali, bo kto inny totalnie zgubi wątek, a z drugiej strony twórcy w ogóle nie przejmowali się tym, co książce rzeczywiście jest napisane, tak że osobiście w kinie dostawałam piany, a po fakcie z kumpela zaśmiewałyśmy się do łez z niedociągnięć, głupich rozwiązać i makabrycznego dubbingu.
W każdym razie nie oceniaj książki na podstawie filmu, bo to dwie zupełnie inne bajki.
Zresztą poczytaj inne wpisy na temat eragona. Sayonara

green_eyed_pea

Dzięki :D hehe chyba lepiej ściągnąć oryginał xD i obejżeć po przeczytaniu :)

ocenił(a) film na 7
Loona_

moim skromnym zdankiem fana eragona chcę tylko powiedziec że NIESTETY film spieprzyli cho efekty i postaci łanie dobrali. niestety jak szanowni koledzy zauważyli wcześniej pominięto ważne postaci i miejsca bez których druga częśc traci sens. chocby ra'zacowie . w "najstarszym" ścigają eragona a tu w pierwszej części zostały zasieknięte...
oj nieładnie. aczkolwiek saphira (tu ukłon w stronę twórców) ładnie wyszła