PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Po obejrzeniu doszłam do wniosku, że gdybym nie czytała książki to pewnie podobałby mi sie ten film. Wielu moich znajomych po obejrzeniu tego filmu uznało że jest fajny ( nie czytali książki). Ale mi film się nie podobał, uważam, że zmarnowałam kasę. Aktorzy byli nijacy, dabbing beznadziejny. Fakty z książki pomieszane. Fabuła zmieniona, brom umarł zabity przez Durzę, Arya była przytomna, Roran wyruszył niewiadomo gdzie, a gdzie ta wymieniona w obsadzie Katrina??? Jedyne, co mi się podobało to postać Safiry choć troche głupio wygląda to jak ona rosnie leci w powietrze i nagle puf... jest duza. zgadzam się z wypowiedzią jednego z użytkowników zeby film był dobry powinien trwać przynajmniej 3 godziny i według mnie bardziej trzymać się książki.

Tysiek

zgadzam się że film odchodzi troche od książki i że film jest za krótki ale reżyser nie dodał bliżniaków chociarz tak zrobił film że bliżniaki nie graliby tam żadnej roli i jeszcze nie mogłem się zoriętować kiedy eragon dotarł do vardenów.i dopiero zoriętowałem się jaką role grał roran gdy zaczołem czytać ksążke najstarszy.ale film nie jest taki zły bo mi się podobał.tylko to gdy był u vardenów nie bło zbyt dobrze przemyślane.