PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71885
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

No i jest problem...

użytkownik usunięty

Film w przeciwieństwie do reszty użytkowników, bardzo mi się podobał, ALE...nie czytałem książki. Nie mam bladego pojęcia o tej książce, więc nie mogę porównać jej z filmem.

Ja oceniłem film 9\10 (wiem, może TROCHĘ za wysoko), ale po przeczytaniu książki pewnie ocena spadnie do 2 lub 3\10.

ocenił(a) film na 3

Trochę? Rozumiem, że bez znajomości książki film może się spodobać, ale jak można dać mu 9/10 za drewnianą grę aktorów, fatalną charakteryzację i pierzastego smoka? Dodałabym jeszcze przekoloryzowane zdjęcia, zwłaszcza krajobrazów, które wydały mi się okropnie cukierkowe, ale to już moja opinia.

użytkownik usunięty
varda_t9506

Drewniana gra aktorów? Hmm...chyba za dużo słabych filmów widziałem, że jakoś mi to nie przeszkadzało. Nie chciało mi się zbytnio wyłapywać błędów, dobrze się przy nim bawiłem i...to chyba najważniejsze.

ocenił(a) film na 3

Ja też nie powiem, żebym oglądała tylko filmy z górnej półki, ale Eraś patrzący w niebo z tępym wyrazem twarzy, kiedy rozmawia z Saphirą i krzywiący się bezustannie Murtagh byli ponad moje siły.

Cóż, ja też się przy filmie dobrze bawiłam... zwłaszcza w momentach, gdy Eraś wypowiada patetyczne kwestie, wzbudzając śmiech. Albo jak rozmawia z Bromem, próbując udowodnić staruszkowi, że jest odeń mądrzejszy... Sposób w jaki to robi też chwilami powala na łopatki.

ocenił(a) film na 3

ja też nie czytałem książki a film i tak wydał mi się beznadziejny...

EvilToadstool

Ja czytałam książkę i na film nie narzekam. Bo pierwsze widziałam film, dopiero potem sięgnęłam po książkę. Jak by tak nie porównywać tych dwóch dzieł to film wcale nie jest taki zły. A co gry aktorów... No racja, niektórzy grali sztywnie, ale np. aktor grający Broma moim zdaniem zagrał świetnie. A postać Eragona... Hm... właściwie Edward Speeler (czy jak on się tam nazywa) w Eragonie zagrał po raz pierwszy w życiu, to był jego debiut więc mógł nie wypaść najlepiej. Chociaż mógł też zagrać duuzo lepiej.