PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Słuchajcie, był już ktoś na tym? Bo nie wiem, czy mogę zabrać na niego 6 letnie dziecko. Jakby ktoś mógłby napisać mi czy są w nim jakieś mocno brutalne sceny i czy 6 latek by na tym wysiedział to byłaby wdzięczna, bo malec mi żyć nie daje:)

ocenił(a) film na 8
kamille_

dla sześciolatka raczej bym nie polecał. Nie jest aż tak brutalny bo w koncu to film dla dzieci ale sa tam gdzieniegdzie sceny których malec mógłby się bać, np. cień, urgale. ale jesli oglądał 4 część Harrego Pottera to i to powinien znieść.

ocenił(a) film na 4
kamille_

Moim zdaniem 6 latek może spokojnie iść na ten film. Są tam niekiedy sceny, których mógłby się przestraszyć, ale film nie jest brutalny ;)

użytkownik usunięty
kamille_

Myślę, że ten film nie jest brutalny, ale niektóre sceny (np. strzała wbijająca się w czoło Cienia) mogą niekorzystnie wpłynąć na psychikę 6-latka. Poza tym nie bez powodu film jest od 12 lat.

ocenił(a) film na 5

A ja myslę- po co brac 6latka na film na ktory jest za mały? 6 latek chyba powienen ogladac Gumisie i Mumink ibo to sa niezle bajki na jego poziomie, ale po co na sile go zaciagac na cos czego fabuły nie zrozumie, nie oszukujmy sie.

Co do porownania z 4 czescia Pottera - proosze Cie. Nie żartujmy nawet.

ocenił(a) film na 5
spoxgreq

Zacznijmy od tego ze 6 latek nie zrozumie tego filmu, więc po co go brać? Żeby sobie popatrzyło na fajne efekty specjlane? W takim razie polecam zabranie go do jakiegos kina 3-D.

Daroo_3

No dobra, dzięki za odpowedź:) W takim razie jescze sie zastanowie, czy go zabierać:) Może żeczywiście zabiore go na coś baradziej dziecięcego:)
P.S Spoxgreq nie można puszczać dziecku tylko Gumisi i Muminków, bo 6 latek też potrzebuje. Byłam z nim np. na Opowieściach z Narni, które bardzo mu się podobało, pomijając, że miał wtedy 5 lat. No dobra, może opowieści z narni to bajka bardziej dla dzieci, ale chodzi o to, że 6 latek nie musi wcale oglądac samych Gumisi:) To tak jak przestrzegać napisu na zabawkach "dozwolone od lat 3". Gdybyśmy przestrzegali tego przepisu to dzieci do 3 lat bawiły by się pluszakami, a i tak nie wszystkimi, bo nie wszystkie są dozwolone:P