PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Pytanie?

ocenił(a) film na 10

ja tylko chcę się upewnić o "Eragonie" czy będą kolejne części i czy film będzie w formie trylogi, a może macie jakieś nowiny o kolejnych częściach.

ocenił(a) film na 5
micea

Eragon to pierwsza część trylogii dziedzictwo.
Druga część to Najstarszy, jest już w sprzedaży ( książka)

ocenił(a) film na 10
artemis_3

a nie wiadomo czy już kręcą czy kiedy to wszystko ruszy z kolejnymi częściami?

micea

Ja kompletnie nic o 2 czesci filmu nie slyszalam,ale wiem ze beda 4 tomy(CP sam to powiedzial-bo nie wyrobi sie z koncowka w 3 tomie),a 3 tom ma byc w listopadzie w 2008 r.To oficjalne wiadomosci:)

ocenił(a) film na 1
Ofeflia

Na pewno nie będzie ekranizacji następnych części. Nie po klapie "Eragona". Musieliby to od nowa nakręcić, bo tego nie mozna nazwac ekranizacją.

Tatar

Mimo,że to nie była rewelacja to chciałabym,żeby były kolejne części,ale wiem,że na 100% pewne wątki byłyby pozmieniane...
Można byłoby nakręcić od początku "Eragona".

ocenił(a) film na 1
Ofeflia

Tyle, że wycięłi połowę książki. Gdybym jej nie czytał, to pewnie nie wiedziałbym o co chodzi. Za dużo zostało usunięte i za bardzo zmienione. A przede wszystkim - za bardzo skrócone.

Tatar

no niestety wycieli za duzo a takze duzooo pozmieniali:(

ocenił(a) film na 1
Ofeflia

dla mnie film powinni nakręcić od początku z nowym scenariuszem, nowy reżyserem i nową obsadą. jeśli film byłby udany, mogliby zacząć tworzyć kolejne części.

ocenił(a) film na 7
Rinoa_Sin

nową obsadą pewnie tak, ale Irons był dobry w swojej roli, jak zwykle z resztą...

Tatar

Ludzie którzy nie czytali książki twierdzą, że jest świetna, bo może nie została dobrze zekranizowana, ale film i tak wyszedł ładnie (ja osobiście i tak wolę książkę taką jaką ją czytałam)

Ale bardzo fajnie byłoby zobaczyć ekranizacje 2 części, ciekawe jak wyglądają wizje CP na prawdę a nie tak jak je opisał bo to bardzo ciekawe :] (kryształ, góra, Olbrzymie bitwy i ogólnie to wszystko:) )

ocenił(a) film na 7
Ofeflia

dobra a mozesz mi dac zrodło tych wiadmosci bo troche ci nie wieze mimo to ze bardzo czekam na nastepne czesci ksiazki

micea

cześc ja mam własnie te same pytania jak coś sie dowiesz to napisz do mnie

micea

Widziałam na youtube "zwiastun" NAJSTARSZEGO (http://www.youtube.com/watch?v=m0cH5B5Y0kE). Nie można go jednak nazwać zwiastunem bo są to pozlepiane sceny z innych filmów odpowiadające scenom z drugiego tomu. Jednak na końcu jest "etykietka" mówiąca o premierze filmowej drugiej części DZIEDZICTWA. Zapowiada ją na wiosnę 2009.
I tak na marginesie chciałam jeszcze dodać, że mi film się podobał i dzięki niemu wogóle sięgnęłam po tą trylogię. Bez niego nie wiedziałabym nawet że coś takiego istnieje i mogłaby mnie ominąć świetna lektura ;)
Czekam na ekranizację II tomu i wydanie III tomu.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
natalka_cz

A moim zdaniem kolejne części niepowstana.... Opowieści z Narnii to dobry film i prosze już w styczniu wchodzi II część....

ocenił(a) film na 6
DAMIANO_7

Sorki pomy?‚a, II częsc wchodzi w maju dpiero :)

micea

Najlepiej jeśli całość nakręci od nowa ktoś pokroju Petera Jacksona. Mam maleńką nadzieję, że on sam się weźmie za ten tytuł - ale najlepiej już po wyjściu ostatniego tomu.

ocenił(a) film na 1
rahl

Zgadza się! Dopiero jak cykl zostanie zakończony! Jedna część jest wynika z drugiej. To nie jak serial, w którym każdy odcinek to zupełnie inna historia!

Tatar

To raczej długo poczeka sobie,bo ma przecież być jeszcze 4 tom:|
ja się bardzo z tego cieszę ale martwi mnie fakt,że aby zacząć serie od początku,to trzeba troche poczekac...