Czy ktoś orientuje się może kiedy w Polsce pojawi się trzecia część trylogii "Dziedzictwo"?? właśnie skończyłem "Najstarszego" i nie mogę sie doczekać ostatniej części. Jak ktoś wie to niech pisze.
pozdro
o ile sie nie mylę to w wersji angielskojęzycznej już wyszła ok marzec-kwiecień tego roku. to niedługo powinna też wyjść w Polsce.
Szperałem w necie. więc nie wiem czy te informacje są prawdziwe. Jak coś to niech ktoś sprostuje jeśli jest lepiej poinformowany.
Gdzieś czytałam na stronach o książkach i wydawnictwach i to dość dawno, ale jestem pewna że chodziło o kwiecień 2007 roku i możliwe że masz racje i angielskojęzyczna już wyszła, choć niczego 100% nie wiem.
Na pewno nie. Gdyby była światowa premiera gdzieś by o tym pisało a ja znalazłem informacje na stronie wydawnictwa mag że data premiery nawet światowej jestjeszcze nie znana. Nie wiem czy Paolini zasnął przy jej pisaniu czy książka bedzie miała ze 2000 stron. jedno jest prawie pewne.
Najprawdopdobniej ksiazka ukaże się na świecie albo zimą tego roku albo na wiosne przyszłego wiec w Polsce jakieś 6 miesięcy później. Pozostaje nam jedynie czekać.
pozdrawim
Ja słyszałam że tego roku 23 sierpnia... miejmy nadzieje... ja już chce ta anglojezyczną to sobie kupie i najwyzej będę siedziała w jednej ręce z ksiażką a w drugiej słownikiem :)
A ja znalazłam e booka :) ale jakos nie usmiecha mi się czytanie na monitorze, więc leży odlogiem... :|