gdzies obilo mi sie o uszy ze to trylogia macie jakies info z pierwszej reki??
pozdrawiam wszystkich
Po "Eragonie" jest "Najstarszy". Jednak nie wiem czy będzie kręcony. Mam inne pytanie. Czy film jest zaczerpnięty tylko z "Eragona", czy też z kolejnych tomów?
film jest na podstawie tylko eragona. chociaz po obejrzeniu filmu nie jestem pewna czy wzorowany byl na jakiejkolwiek czesci.
Tak, "Eragon" jest pierwszą częścią trylogii "Dziedzictwo". Druga część, którą od prawie dwóch lat można znaleźć na sklepowych półkach nosi tytuł "Najstarszy". Co do trzeciej częśći nie posiadam na chwilę obecną żadnych informacji. Film oparty na drugiej i trzeciej części przygód Eragona prawdopodobnie również powstanie. Zresztą wskazuje na to koniec pierwszej odsłony natomiast ja gdzieś już czytałem, że Paolini podpisał kontrakt na ekranizację całej trylogii.
Ludzie przeczytajcie wy najpierw ksiązke na podstawie której jest film na który idziecie:/
A co do 3 tomu to ma sie nazywać "Imperium" z tego co wiem.
zapewne tak bym postapila gdybym wczesniej sie dowiedziala ze ten film jest na podstawie ksiazki:))) jakos mnie odrzucalo od tego filmu mialam isc na Apocalypto ale kolejka byla kosmicznie dluga wiec pojechalam do innego kina a tam akurat eragona :)))grali no to poszlam z biegu na niego ze sie tak wyraze ale oczywiscie jak tylko ksiazka dotrze do mnie zaraz nadrobie zaleglosci i pozniej pojde pewnie raz jeszcze do kina pozdr