fak!!!! po co sie gosciu za to bral???? peter jackson by to o wiele lepiej zrobil... albo spielberg. tak to wyszedl chlam. owszem film jako film moze byc ok, ale nie jako ekranizacja superksiazki!!! rezyser zmascil totalnie... co z krasnoludami? saphira urodzila sie w pokoju eragona a nie w stodole. urgale mieli rogi prawda?? i wg mnie to podobne by raczej byly do skrzyzowania orkow i troli i dac im male rogi. arya to elf a gdzie jej szpiczaste uszy? film powinien trwac o przynajmniej godzine dluzej bo
wiele scen zabraklo... w beorach przeciez spadl czerwony diament, a ergaon lezal na ziemi jak zabil durze... i jak teraz zrobia druga czesc???? ktos kto nie czytal ksiazki temu sie moglo podobac, i tu nieczytajacych nie winie. bo nie wiedza jak bylo naprawde w ksiazce... a radze wszystkim przeczytac sobie obie czesci, a juz niedlugo otrzecia i ostatnia. pozdrawiam!
i szczerze mam po cichu malutka nadzieje ze zabierze sie ktos dobry za to i nakreci pierwsza czesc jeszcze raz, a co, a potem druga. tak zeby innym szczena opadla. bo myslalem ze wladce pierscieni moze tylko pobic hobbit, jak zostanie nakrecony przez jacksona (moja ulubiona ksiazka :p), a teraz wyszlo 300 i wybieram sie w tym tygodniu i mysle ze pobije wladce spokojnie, ale zanim o 300 uslyszalem to myslalem ze eragon bedzie w czolowce filmowych hitow sf.
Jeszcze raz pozdrawiam i sorki za tai dlugi wywod ale troszke sie zdenerwowalem, jak mozna spartolic jak dobra ksiazke:D