PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

nie czytałem ksiażki, nie widziałem filmu w kinie ... obejzalem teraz dopiero na dvd. Dla mnie to jest jednak dobrze zrobiony teledysk ... szybkie sceny fabuła pędząca z szybkoscia expressu, no ładnie, ale pozostaje niedosyt nie zdazylem sie zaprzyjaznic z bohaterami a juz sie skonczylo. Efekty troche za kolorwe za plastikowe wiec dla mnie jesdnak to taka choinka ktora zaswiecila sie na chwile i zaraz zgasła, za błyszczaco za piekni aktorzy, no i niestety trzeba to powiedzieć ... przerost tej formy nad treścią. Po 15 minutach filmu można było przewidzieć finał, dla mnie, osoby ktora ksiazki nie czytala bylo to bolesne bo po iscie retrospekcyjnym montazu jak w kalejdoskopie ... poukladalem sobie calosc bardzo szybko, przewidzialem zakonczenie. Za szybko to wszystko ... tu sie wykluł mały smoczek ledwo miał sile zeby chodzic a po kilku minutach byl juz dorosly jakim cudem miala sie zawiazac wiez miedzy smokiem a chlopcem az sie prosi zeby ten chlopak z tym smokiem dorastali wspolnie gdzies w ukryciu ... a tutaj rah ciah i juz lecimy na bitwe ... szkoda wielka szkoda. Ah i finałowa scena walki. Piękny = dobry (biały), brzydki = zły (czarny) ... no dobrze zalozmy ze to szablon, ale scena walki wygladała jak gra playstation, typowa zręcznosciówka, taki "Pancer Dragon". Czyli skończyło sie juz pokolenie MTV teraz kino dostosowuje sie do pokolenia playstation ... ładnie cyrkowo efektowo wizualnie skoki wybuchy akrobacje w powietrzu ... widocznie teraz tak ma być, kazde pokolenie ma swoj czas ... ale wrazenie niedosytu jest ogroooooomne.