PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Nie obejrzałam jeszcze filmu i chyba tego nie zrobie... jestem świeżo upieczoną czytlniczką i czytając książkę miałam wrażenie, że jest to fantastyczny thriller przygodowy ze wstwkami komediowymi.... a nie familijna papka dla 8 latków co jest zrobione z filmem. Po objrzeniu fragmentów w tv jestem przerażona!!! Przecież jak film oddawałby w połowie treść i napięcie książki byłby on dozwolony od 16 lat no sorry..... ale ten film to kicz..... a dubbing jest jego ukoronowaniem.... nienawidze jak ktoś coś niby mówi a jego usta tego nie potwierdzają.... jak te dzieci nie umieją czytać to niech przynajmniej jest lektor LITOŚCI!!!!!

ocenił(a) film na 7
tristitia

Nie wiem czy ktoś CI to kiedyś mówił ale ja na pewno powiem. Film ocenia się dopiero po obejżeniu CAŁEGO filmu a nie urywków. Czy Ty liczysz że najlepsze sceny będą dawać w zwiastunach i klipach zachęcających do obejrzenia filmu? Chyba raczej nie. To nie Spiderman co po zwiastunie można było dojść do tego co jest w całym filmie! Mnie tez do konca nie przekonuja urywki ale mimo wszystko pojde na ten film i nie bede czepiala sie wlosow czy czegoś tam jeszcze innego.

ocenił(a) film na 7
tristitia

Zgadzam się z moją przedmówczynią. Poa tym film dostępny jest w dwóch wersjach - z dubbingiem i z napisami, jaki więc problem z wyborem? Na dodatek wiekowe ograniczenia nie oddają tego, co się tak naprawdę dzieje w filmie. I na końcu: "ten film to kicz"... no cóż, jak możesz tak mówić, skoro go nie widziałaś? A jak będziesz się kierowała trailerami i opiniami innych to możesz sie czasami (czyt. bardzo często) srodze zawieść... W końcu każdy z nas ma inny gust i tak na przykład niektórzy szaleją wprost za "Władcą...", a inni na nim spali. Najlepiej samemu pójść do kina i sprawdzić.