PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71888
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

Czy ktos zna filmy , w którym występuje motyw szaleństwa ????? zgóry dzieki

Druzgotka997

Hmmmmm... Noah z "Osady" buł chyba szaleńcem ^___^ (Adrien Brody).
Czy jako szaleńca można zaliczyć mordercę z "Siedem"? (film z Pittem i Freemanem"

Druzgotka997

a po co ci to? :)
zobacz "lsnienie" kubricka...

ocenił(a) film na 7
Druzgotka997

jak to na co? pewnie na maturę?
może Hanibal Lecter? :D filmu chyba nie muszę podawać :D nie, no on to był raczej psychopatą :D
"Bunkier" główna bohaterka jak na mój gust była nieźle pokopana
"Obłęd"(The Jacket)również z Brodym
"Requiem for a dream" Sara Goldfarb nie będę pisać jak się konczy ten film, bo mogłaś nie oglądać, ale kobieta naprawdę dostała obłędu ;/

Nemezis87

masz racje na maturke ;D dzięki teraz musze jakoś dorwać te filmy i zobaczyć :):):):) DZIĘKI

ocenił(a) film na 7
Druzgotka997

sama chciałam ten temat wybrać ;) pewnie masz literaturę i film? Ja chciałam pisać o Raskolinikowie, ale w koncu zabrałam sie za fantastykę ;] jak byś miala problemy, filmy mam wszystkie 3;]

Druzgotka997

Dokładnie taki temat mam :D ok , jak bede miałą problem to bede wiedziałą do kogo mam sie zgłosić . myślałam ze by dac tez Wertera , w końcu zabija sie z miłości , no i Makbeta

ocenił(a) film na 7
Druzgotka997

dobry pomysł ;] o nich też chciałam mówić, Makbet będzie bardzo dobitnym przykładem, zyczę powodzenia i jak już mogę poradzić coś na przyszłość, jak będziesz wygłaszać swoją prezentację, nawet jesli będziesz znała ją w słowo w słowo na pamięc, to tak z dwa razy zerknij na ten swój plan wypowiedźi, bo mogą się przyczepic, że wyklepałaś ją z pamięci jak karabin maszynowy wyrzuca z siebie kule ;) mojej kumpeli za to obniżyli punktację, pozdrawiam

Nemezis87

"Sekretne Okno" całkiem dobry, ale nie powiem kto tam jest szaleńcem, bo się zrobi zbyt przewidywalnie.

czy Ichabod Crane z "Jeźdźca bez głowy" był szalony? zależy jak zdefiniujemy szaleństwo. zrównoważony to on nie był na pewno. polecam, rewelacyjny film.

jeśli masz na myśli niedowład umysłu w medycznym znaczeniu, to zobacz "Co gryzie Gilberta Grape'a?" z bardzo dobrą rolą DiCaprio.

jak już reklamuję filmy z Deppem, to rzucę jeszcze "Eda Wooda" - to o transwetycie, niespełnionym reżyserze, którego horrory okrzyknięto najgorszymi filmami wszechczasów.