PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27402
6,2 29 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

toć to śmieszne jest po pierwsze zima ślady na kilometr widać, helikopter, po drugie Amerykanie do Polski więzniów przewożą ciekawe po co? Koleś zabija bez powodu patrz pilarza i nikt tego nie widział kolejny bez sens ,matka pijana czy nie pijana nie ważne zamiast torbę sprawdzić to do cycka legnie. następnie głucha bez faceta ratuje mu życie a na drugi dzień go wygania z raną to tak samo mogła go oddać policji to by przeżył, a plusy tego filmu to zdjęcia i główna rola Vincenta Gallo i nic po za tym a jak ktoś mi powie że koleś walczył o życie to pooglądajcie discovery tam są programy które pokazują jak przetrwać nie zabijając ludzi w warunkach ekstremalnych.

ocenił(a) film na 5
jack666

bardzo dobra wypowiedz, miałem to samo na myśli oglądając ten film! a co do discovery to masz racje, bear grylls przynajmniej nie zabija ludzi ;]

ocenił(a) film na 7
jack666

"Koleś zabija bez powodu patrz pilarza i nikt tego nie widział kolejny bez sens"

Jak to bez powodu? Uciekinier, na obcej ziemi, grozi mu śmierć z rąk żołnierzy i ścigających go agentów. Mam dalej rozwijać myśl czy już rozumiesz?

"matka pijana czy nie pijana nie ważne zamiast torbę sprawdzić to do cycka legnie"

Głód, odwodnienie, szok pourazowy. Na tyle był jeszcze przytomny i rozsądnie myślał, że wiedział iż mleko matki jest bogate min. w białko oraz inne substancje odżywcze, które dają energię.

"a jak ktoś mi powie że koleś walczył o życie to pooglądajcie discovery tam są programy które pokazują jak przetrwać nie zabijając ludzi w warunkach ekstremalnych"

No właśnie widzę jaką solidną masz wiedzę w oparciu o programy na Discovery...

ocenił(a) film na 9
jack666

Tym discovery to rozwaliles mnie. Jakies Beary Grillse :) Fajnie byc taktycznym i survivalovcem w rezyserowanym programie :>
Poza tym zrozumcie jedno, Inna kultura, jezyk. Wyobcowanie w zupelnie innym klimacie, innym kraju. Dialogow nie ma w filmie. Ok. bohater miał mowic w paszto?