PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27402
6,2 29 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Dla mnie film co najwyżej średni.
Nie zachwycił mnie zbytnio-czemu otóż zbyt wiele scen tak beznadziejnie przedstawionych ,że szło się załamać.
Nie chodzi tu o przesłanie, o próbę ukazania problemu lecz o wykonanie.
Teraz będą spoilery:)
Sam początek gdy wystrzelił z bazooki w tych ludzi no efekty specjalne żenujące tak sztucznego rozerwania i wybuchu nie widzałem dawno:)
Dalej dziki na drodze, coż za groźna sytuacja furgon się wywraca przy 30km/h ludzie giną zamieszanie nie wiedzą ile więźniów wiozą XD. Co dzik może zdziałać na Polskich drogach i to jeszcze się auto w środku wywróciło nie to na początku ,jak dla mnie kolejna żenada.
Cała ta ucieczka i nagle sidła po takim czymś biegać jeszcze to gość jakiś cyborg ,że nawet nie kuleje ale z pomocą na szczęście pojawia się pies w sidłach w środku lasu haha rozwalił mnie ten moment;p
No ale ,żeby nie było iż pościg jest tak mało inteligentny to jednemu udało się zauważyć ale to nic nie dało bo spadł biedak bo pies go pociągnął och to żołnierz czy niezdara , cóż gdyby nasi żołnierze wpadli na to że może krótkofalówkę mieć ze sobą ale w armii chyba takich rzeczy nie posiadają ,szczególnie podczas pościgu pewnie telepatycznie się porozumiewają XD.
Teraz zgłodniał oo mrówki no 5 mrówek na śniadanie nie ma jak syty obiad jest się czym pożywić , po co mi sarny jak mam mrówki xD.
Czekać aż przygniecie mnie drzewo hmm inteligentne , potem się przespać aż go uwolnią zabić drwala ,zawsze to chwila odpoczynku pod przygniatającym drzewem w końcu Arab cyborg jest niezniszczalny;p
Z cyckami to już się uśmiałem , skrada się myślę sobie pewnie zabierze torbę bo może jakieś jedzenie będzie w środku wydawałoby się logiczne ale nie on woli Polskie Cycki XD, nie ma jak mleko matki XD po co mu torba nie warto zaglądać na pewno w środku części do roweru wiozła XD.
Potem te psy no nie wiedziałem ,że w Polsce po lasach psy biegają bez opieki jak w Australii psy Dingo XD.
I ,że w biednej chałupinie głucha kobieta miłosierna tak ochoczo pomaga tak dobrych mamy ludzi ,że nawet białe konie nam za darmo bezinteresownie oddadzą :) No a koń musiał być biały bo na brązowym krwi nie byłoby widać xD Do tego ładnie przystrzygnięta grzywa typowy chłopski koń z lasu XD Jak dla mnie to chyba konia ze stadniny rasowego wyciągnęli a nie z biednej chłopskiej rodziny;p.
Tak , jest przesłanie i pomysł co z tego :) Wykonanie jest po prostu tragiczne:).
A czy Arab biegający po lesie i mordujący co chwile niewinnych ludzi miałby być pozytywnym charakterem to już wam pozostawiam do rozstrzygnięcia:)