PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556399}
5,4 27 tys. ocen
5,4 10 1 27403
6,1 37 krytyków
Essential Killing
powrót do forum filmu Essential Killing

Jesteście żałośni co niektórzy... nie znacie się na filmach (wielcy krytycy Boże...).
Jeśli negatywnie krytykujecie ten film to nie wiecie w ogóle o co chodzi!
Zapewne każdy przyzwyczaił się do amerykańskiej doskonałości... ale nie o to w tym filmie chodzi. Film jest przejmujący, prawdziwy dramat człowieka. Gdy pomogła mu ta kobieta to na prawde się wtedy wzruszyłem.

A co do tych debili co uważają, że film jest gniotem:
Widzieliście inny europejski film, który choć troche dorównuje amerykańskiemu ideałowi?
(no jedynie wielka brytania i francja troche dorównuje). FIlm jest doskonały jak na tanią realizacje w Polskich możliwościach.

Film akurat na TV PULS o 20:00. ( tam lecą dobre tanie filmy )

ocenił(a) film na 5
vahan6

TV PULS i wszystko jasne :]

ocenił(a) film na 1
vahan6

Człowieku co Ty ćpasz, trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia żeby oglądnąć ten film do końca.I o jakich amerykańskich ideałach piszesz?Europejskie kino kiepskie?Wyglada na to że niewiele oglądasz, no chyba TV Puls ;)

ocenił(a) film na 6
vahan6

Niepotrzebnie się unosisz gniewem. Film jest przyzwoity, ale nie więcej. Nic nie poradzę na to, że w żadnym momencie nie wzruszyłem się, tak jak Ty. Czy to oznacza, że obejrzałem z zachwytem wszystkie "Akademie policyjne? Nie musisz wystawiać negatywnej cenzurki - wręcz zarzucać głupoty - każdemu, kto Twojego entuzjazmu nie podziela. Jeśli zadasz sobie trud rzucenia okiem na moją stronę, nie zobaczysz wśród ośmiu najwyżej ocenianych filmów, żadnego tytułu z USA.
I co z Twoją tezą o "Przyzwyczajeniu do amerykańskiej doskonałości"?