PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659455}

Exodus: Bogowie i królowie

Exodus: Gods and Kings
2014
6,1 68 tys. ocen
6,1 10 1 68379
5,0 29 krytyków
Exodus: Bogowie i królowie
powrót do forum filmu Exodus: Bogowie i królowie

Dziękuję Ci, że ten gniot przyniósł 80 mln dolarów strat. Może teraz pasibrzuchy z Hollywood dwa razy się zastanowią, nim zaczną przepisywać po swojemu historię Żydów i Chrześcijan w filmie dla Żydów i Chrześcijan.

użytkownik usunięty
Sunver

Na to czy film przyniesie straty musisz poczekac do lutego, bo film jest grany w Japonii dopiero 30 stycznia. Daty premier są zróżnicowane. Film nie jest tylko dla Żydów i chrześcijan (pisze się z małej litery) ale dla każdego.

ocenił(a) film na 5

poza film z definicji pozwala na interpretację treści. to nie są szkolne jasełka w katolickiej szkole, gdzie ważne jest drobiazgowe odtworzenie szczegółów zmyślonej z resztą historii.

ocenił(a) film na 7
anglikaab

sam jesteś zmyślony. jeśli tak myślisz to tylko współczuć

ocenił(a) film na 5
raf_filmweb

Ojej, przepraszam, jeśli zgłwałciłem Twoją wrażliwość religijną, ale wypowiadałem się na temat filmu na forum filmowym, a nie pod recenzja na łamach Gościa Niedzielnego. Myślę, że byłoby dobrze, gdyby część osób pamiętała o tym przed wyrażeniem swojej opinii na temat filmu przez pryzmat poglądów religijnych. Tym bardziej przed jego oceną...

ocenił(a) film na 5

żydów też można pisać z małej litery. mała - religia, wielka - naród.

Sunver

Ja jeszcze filmu niw widziałem ale obsadzenie w roli Mojżesza Christiana Bale`a to jakieś nieporozumienie.