PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659455}

Exodus: Bogowie i królowie

Exodus: Gods and Kings
2014
6,1 68 tys. ocen
6,1 10 1 68379
5,0 29 krytyków
Exodus: Bogowie i królowie
powrót do forum filmu Exodus: Bogowie i królowie

Chciałem iść do kina, ale gdy się dowiedziałem że z wersji preferowanej przez Scotta wycięto 90 minut (sic!) uznałem że pierdoIe taki biznes. Czekam aż wyjdzie na blu ray director's cut.

Aha, i wcale mnie nie dziwią słabe recenzje jakie zbiera Exodus. Królestwo Niebieskie też przecież z początku zostało zgnojone przez krytyków, i dopiero gdy Scott pokazał dłuższą wersję- tą którą od razu chciał wypuścić do kin- film został doceniony.

ocenił(a) film na 4
M0RiARTY

Aż tyle by wycięli? To praktycznie zmienia cały - to już nie jest parę dodatkowych scen akcji i kilka dialogów więcej tak jak np.w Hobbitach. Mimo to myślę, że warto iść do kina, żeby na dużym ekranie zobaczyć plagi egipskie i rozstępujące się morze. W końcu nawet na największym telewizorze nie będzie to miało takiego efektu.

jokerkara

Dokladnie,popieram.A obciete w domowym zaciszu juz pozniej z bluraya ;)

użytkownik usunięty
M0RiARTY

Film zbiera ostre baty od krytyków. Na Rotten Tomatoes ma lekko ponad 30%, ale ja olewam zgniłe pomidory. Przeczytałem masę kretynskich recenzji na temat tego filmu. Do kina idę nawet na wykastrowaną wersję. Zrobię sobie smaka przed director's cut.

ocenił(a) film na 9

Tez mam w dupie recenzje na Rotten tam to jakas paranoja czasami jest.
Tez juz doczekac sie filmu nie moge i wiem ze mnie nie zawiedzie.Pieprzyc ROTTEN !.Recenzci tam smierdza i im najlepiej by bylo dawac oceny albo zgnile pomidory ;].

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

100 % racji i dobre porównanie z tym " Królestwem Niebieskim " ...już w trakcie oglądania wersji kinowej , coś mi w tym filmie nie grało ...wydawał mi się niekompletny aczkolwiek i tak mi się podobał , natomiast po oglądnięciu reżyserskiej wersji ...zastanawiało mnie i nadal zastanawia ! Jak można celowo spieprzyć tak dobry film !!! to jakaś kpina !!! Jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi mi do głowy to chyba to...żeby przeciętny amerykański widz "nie zmęczył się " przy oglądaniu tego typu filmów ( jeszcze nie bedzie wiedział czyja rola w filmie jest ważniejsza Baldwina czy syna Sybilli - takie tłumaczenie słyszałem ;) ) na usprawiedliwienie Scotta dodam że to " obcinanie " filmów jest raczej spowodowane wymuszeniami producentów niż wolą reżyserów :/