PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659455}

Exodus: Bogowie i królowie

Exodus: Gods and Kings
2014
6,1 68 tys. ocen
6,1 10 1 68379
5,0 29 krytyków
Exodus: Bogowie i królowie
powrót do forum filmu Exodus: Bogowie i królowie

Nudy, nudy i jeszcze raz nudy. Na grupę w jakiej się wybraliśmy (5 osób) trzy zasnęły, w tym jedna chrapała. film bez polotu, bez specjalnych efektów, nawet muzyki zabrakło. Obok gladiatora to na pewno nie leżało. A jak kogoś interesuje tematyka filmu, o wiele więcej wnosi bajka: Książę Egiptu.

ocenił(a) film na 8
misia_rysia

Bo film nie ma byc z efektami specjalnymi. gatunek to dramat

ocenił(a) film na 3
bigdady33

Dramat to ja przeżyłem oglądając go w kinie. Efekty specjalne były, ale nie było, niestety, scenariusza, napięcia, gry aktorskiej, zwrotów akcji i pomysłu na film. Wyszedłem 20 minut przed końcem.

ocenił(a) film na 8
superben

Właśnie wróciłem film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 6
bigdady33

Według mnie ten film tylko wizualnie się broni. Efekty i kostiumy na plus, niestety fabuła filmu kuleje, z żadną postacią nie można się utożsamiać. Był materiał na coś konkretnego, wyszło jak wyszło niestety

ocenił(a) film na 7
qh4r18

Jak kto nie można się utożsamić? Przecież co drugi w Polsce to Bóg a co trzeci przynajmniej na pewno Król.

ocenił(a) film na 6
MTEONE

I kilku żydów się też znajdzie :P

superben

Cóż, każdy ma inny gust, jesli nie lubisz dramatów - po co się na nie chodzisz? Mnie się bardzo podobał.

ocenił(a) film na 3
xtreme2007

Ja nie poszedłem na "dramat" czy "komedię" - poszedłem na film Ridleya Scotta z ulubionymi aktorami. Cóż, zawiedli i on i oni. On podejmując się realizacji filmu z fatalnym scenariuszem, oni bez wiary próbując to odegrać. Film ładny i to wszystko. Więcej emocji miałem podczas porannego mycia zębów.

ocenił(a) film na 8
broncho13

Nikt nie zawiódł film był bardzo dobry. To nie miała być tania sensacja tylko dramat i taki był

ocenił(a) film na 4
bigdady33

superben - dokładnie w samo sedno! mam takie same odczucia i choć dotrwałam do końca, to wyszłam z kina mocno zirytowana.

ocenił(a) film na 2
misia_rysia

też nie mogłem się doczekać końca, ale miałem jeszcze nadzieję że akcja się jakoś rozkręci, jednak nadzieje okazały się złudne.
Podobne filmy to oglądałem w świąteczne dni z rana, gdy leciały nudne jak flaki z olejem "opowieści biblijne", jednak tam miałem pilota, którym mogłem szybko zmienić kanał, w kinie go niestety zabrakło :/