w tematach starozytnych lub sredniowiecznych , zdecydowanie lepiej mu to wychodzi niz sci+fi.
"Obcy " ok mu wyszedl ale po " Prometeuszu" powinien dac sobie spokoj z tym gatunkiem.
Zreszta on sam o sobie mowi ,ze nie jest artysta tylko dobrym rzemieslnikiem a w sci fi ta nutka artyzmu, wizionerstwa jest niezbedna.
Akurat prometeusz byl dobry mawet bardzo.. wizualnie piekny... scenografia mistrzostwo.
Ogolnie nie byl zly..
Miej swoje zdanie na temat filmow, ja mam i nie powtarzam to co kazdy, ze np. Prometeusz jest slaby, gniotem.
A ludzie, ktorzy zmieniaja zdanie pod wplywem innych osob to takich ludzi traktuje jak śmieci.
Tu przywędrowałeś.
Większosc ludzi nie ma swojego zdania i tak powtarzaja po sobie.
Boją się wyrazic swoje poglądy.
Jasne, ja jestem jechany dlatego, że dałem dychę TransFormers, dobre co ? Nie przejmować się innymi i robić swoje.
Ja tez mam swoje zdanie i uwazam ,ze "Prometeusz" to straszny niewypal, ja osobiscie poczulem sie obrazony ,ze ktos robi ze mnie debila.
Mam tylko nadzieje ze on sam z efektu koncowego nie jest zadowolony.
Rezyser na jego miare moim zdaniem w takim filmie powinien przemycic kilka ciekawostek naukowych bo w ostatnich 10 latach odkryto naprawde szokujace zjawiska w kosmosie.
A co dostalem ? Bande kretynow , schematy powtarzane z" obcego" aj az nie chce mi sie wymieniac.
Nie pamietam kiedy ostatno tak mialem ,zebym film po godz wylaczyl tak bylem zirytowany czyt( wkur....) po jakis 2 tyg wrocilem dokonczyc
,bo jest dosc liczne grono obroncow tego filmu, i myslalem ze koncowka moze ratuje ten film ale nic z tego .
I zeby nie bylo bardzo lubie i szanuje teo pana a wpadka kazdemu sie zdarza.
No tak racja, wpadka kazdemu sie zdarza, mógł przemycic pare ciekawostek ale tego nie zrobil, moze w dwojce dostaniemy cos wiecej.
http://www.avclub.com/article/hbo-developing-ridley-scott-series-about-ancient-a -203769