PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659455}

Exodus: Bogowie i królowie

Exodus: Gods and Kings
2014
6,1 68 tys. ocen
6,1 10 1 68377
5,0 29 krytyków
Exodus: Bogowie i królowie
powrót do forum filmu Exodus: Bogowie i królowie

w tematach starozytnych lub sredniowiecznych , zdecydowanie lepiej mu to wychodzi niz sci+fi.

użytkownik usunięty
romanek1971

akurat w sci-fi również jest "mocny" więc nie chrzań.

"Obcy " ok mu wyszedl ale po " Prometeuszu" powinien dac sobie spokoj z tym gatunkiem.
Zreszta on sam o sobie mowi ,ze nie jest artysta tylko dobrym rzemieslnikiem a w sci fi ta nutka artyzmu, wizionerstwa jest niezbedna.

użytkownik usunięty
romanek1971

Akurat prometeusz byl dobry mawet bardzo.. wizualnie piekny... scenografia mistrzostwo.
Ogolnie nie byl zly..
Miej swoje zdanie na temat filmow, ja mam i nie powtarzam to co kazdy, ze np. Prometeusz jest slaby, gniotem.
A ludzie, ktorzy zmieniaja zdanie pod wplywem innych osob to takich ludzi traktuje jak śmieci.

użytkownik usunięty

Tak jest sully ! Pozamiataj tu !

użytkownik usunięty

Tu przywędrowałeś.
Większosc ludzi nie ma swojego zdania i tak powtarzaja po sobie.
Boją się wyrazic swoje poglądy.

użytkownik usunięty

Jasne, ja jestem jechany dlatego, że dałem dychę TransFormers, dobre co ? Nie przejmować się innymi i robić swoje.

użytkownik usunięty

Jak mówi Bonus BGC je*** hejterow.

Ja tez mam swoje zdanie i uwazam ,ze "Prometeusz" to straszny niewypal, ja osobiscie poczulem sie obrazony ,ze ktos robi ze mnie debila.
Mam tylko nadzieje ze on sam z efektu koncowego nie jest zadowolony.
Rezyser na jego miare moim zdaniem w takim filmie powinien przemycic kilka ciekawostek naukowych bo w ostatnich 10 latach odkryto naprawde szokujace zjawiska w kosmosie.
A co dostalem ? Bande kretynow , schematy powtarzane z" obcego" aj az nie chce mi sie wymieniac.
Nie pamietam kiedy ostatno tak mialem ,zebym film po godz wylaczyl tak bylem zirytowany czyt( wkur....) po jakis 2 tyg wrocilem dokonczyc
,bo jest dosc liczne grono obroncow tego filmu, i myslalem ze koncowka moze ratuje ten film ale nic z tego .
I zeby nie bylo bardzo lubie i szanuje teo pana a wpadka kazdemu sie zdarza.

użytkownik usunięty
romanek1971

No tak racja, wpadka kazdemu sie zdarza, mógł przemycic pare ciekawostek ale tego nie zrobil, moze w dwojce dostaniemy cos wiecej.

ocenił(a) film na 5
romanek1971

http://www.avclub.com/article/hbo-developing-ridley-scott-series-about-ancient-a -203769

ocenił(a) film na 3
romanek1971

Wręcz przeciwnie - Scott to mistrz sci-fi.