Dlaczego większość z nas boi się homoseksualistów ? Przecież to normalni ludzie.
Naprawdę świetny film, wzruszyłam się.
hahahahahahaha!
Jest jedna rzecz ,której się nie nauczę z ksiązek-dowcip sytuacyjny-szybkie zabawne riposty.
No ale czytanie postów,szczególnie Twoich to dobry sposób.
Hmm ,zero ważna rzecz. jedna z ważniejszych w matematyce.
Takie niby nic,kilka zer jeszcze większe nic według ciebie,a dopisane do jedynki potrafią ją zmienić w million :-)
Doprawdy? Udowodnij mi ,że zero to nic ważnego i że pominięcie zera (jako,że jest nieważne i nieistotne ) niczego nie zmienia.
Ponieważ nzam znaczenie zera epitet tego typu pod moim adresem mnie śmieszy .
Jak wyżej.
Moja pompka moja sprawa.
A ty wciąż nie odpowiadasz.
Ja czekam na jakiś błyskotliwy innowacyjny wywód poparty dowodami na temat twojego rozumienia matematyki i znaczenia zera. I nic. Zmieniasz temat i zajmujesz się ...czym? medycyną? psychologią?
Ja jestem po ekonomi i wiem co doprowadziło niby taką super Irlandię do bankructwa. zapamietaj my też jesteśmy bankrutem, jak ty chcesz spłacić długi Polski które rosną 10tys zł na sekundę. Irlandia też jest bankrutem, bo pomoc którą dostała za chwilkę trzeba będzie spłacić a z czego oni to zrobią jak tylko mogą obsłużyć koszty długu, spłacić odsetki a gdzie kapitał?? To niedługo (myślę że w tym roku) zacznie bankrutować. Bo jeśli kraje UE mają wszyscy długi a Chiny i inne kraje nadwyżki to co to oznacza??
Gdzie ty tą ekonomię kończyłeś?
To jest dopiero kłamca!
Czy to aby nie był kurs korespondencyjny TV Trwam ? ;-)
Nie umiesz nawet poprawnie napisać nazwy swojej Alma Mater....
Żenada!
Uniwersytet Jagielloński matołku - widziałeś na obrazku a magistrem i mistrzem jesteś w tworzeniu lewych kont i popieraniu samego siebie!!!
Twoje teorie przebiją tą lewacką propagandę. I nie jestem dumny z UJ bo zszedł na psy. W ogóle szkolnictwo wyższe jest do dupy bo stało się masowe i teraz to takie lepsze liceum. Masa ciśnie w dół i poziom szkolnictwa zszedł do średniej szkoły.
A tobie nie będę cytował co pisałem o błędach i literówkach, choć lepiej wkleję co napisałem wcześniej żebyś się za bardzo nie podniecał, bo wytrysku dostaniesz.
"Ja na takie rzeczy nie zwracam uwagi, bo błędy i gafy są ludzkie, ale jak już nie ma się nic ciekawego do napisania lub brakuje argumentów, zaczyna się wytykanie, wieku, wykształcenia i błędy w pisaniu." koniec cytatu. Napisz coś konkretnego na temat bo tylko pokazujesz że nie masz nic ciekawego do powiedzenia/napisania
Masz rację ,u mnie ze wzwodem i wytryskiem kłopotu nie ma :P
A jak u ciebie? Bo coś mi sie zdaje ,że kiepściutko- taki zestresowany jestes i zapracowany z powodu tego ratowania świata -hahahahahahahahahahaha
W porządku,z ratowaniem świata? :P
Bo o erekcji i ejakulacji w twoim przypadku nie ma mowy,nie ten poziom rozwoju. U ciebie to raczej zmazy nocne :D
Jakiej twojej kasy głupolu???
Umiesz ty czytać w ogóle?
Czy rozumiesz ,że tacy jak ty imbecyle ,którzy dorywali się do władzy zepchnęli Polskę w taką przepaść ,ze nikt juz nie da rady podać jej ręki?
Tacy jak ty co tylko wyzywać i warczeć na wszystkich potrafią. Kto ci pomoże wiedząc,że nie potrafisz wydźwignąć sie z dołka.
Podajesz mi info z przed dwóch lat i popatrz jak dziś,po tak krótkim czasie wyglada nasza gospodarka ,a jak twoja!
Nawet twój krajan ,który jak mniemam rozumie co sie dzieje i na jakiej zasadzie (i kto!!! G7)udziela pozyczki.
Ty lepiej idź się pomodlić o rozum.
Ale do budżetu UE płacić musi, a z tegoż to budżetu wyasygnowano środki pomocy na cele w Irlandii. Patrz opis niżej.
Na przyszłość - proszę poczytaj trochę i się zorientuj w sytuacji a nie tylko klepiesz, że głupi jestem i że NIE i że NIE!
Ręce opadaja! My w UE jestesmy 40 lat więc nie pieprz mi o składkach! ile lat płacicie swoje?
Ile pieniędzy wpakowała unia w twój zacofany kraj?Sprawdzałes to? To sprawdź!
I jeszcze raz podkreślam- POLSKA NIE UDZIELIŁA POMOCY IRLANDII!!!
Zanim coś napiszesz doucz się ,poczytaj. Bo to co wypisujesz ośmiesz tylko i wyłącznie ciebie!
Stereotypowe widzenie zachodu zza żelaznej kurtyny,która dla niektórych wciąż nieopadła.
Nie mam bogatych rodziców. o co mam zawdzięczam sobie. Moi rodzice nauczyli mnie jak godnie żyć,pokazali drogę,nauczyli pracowitości i wytrwałości.
Nie mam nic wspólnego z Jałtą. Jak zapewne wiesz madralo Irlandia była neutralna w czasie wojny.
Bzdury ,które wypisujesz miażdżą....przede wszystkim ciebie.
Coś ci zacytuję :
" W czasie wojny Irlandia ogłosiła neutralność, . . .
Właściwie wszystkie partie akceptowały stan neutralności, a za nimi społeczeństwo. Z drugiej strony wielu Irlandczyków zaciągnęło się do armii brytyjskiej. "
" Paradoksalnie, wojna przynosiła Irlandii duże korzyści gospodarcze. . . .
Wojna przyniosła korzyści w postaci wzrostu produkcji, ograniczenia bezrobocia, a tym samym ograniczenia emigracji. "
" Należy pamiętać, iż Irlandia Północna pozostająca wówczas jak i obecnie w jurysdykcji brytyjskiej, była w czasie II wojny światowej jedną wielką bazą wojenną zwłaszcza dla żołnierzy ze Stanów Zjednoczonych. "
" Po pierwsze, Irlandia po zakończeniu działań wojenny stała się życzliwym miejscem dla szukających schronienia niemieckich uchodźców. Dowodów nie trzeba szukać daleko, przy Leeson Street w Dublinie, przy St.Stephen’s Green jest pomnik „Trzy nadzieje” to dar narodu niemieckiego dla Irlandczyków, jako podziękowanie za okazaną pomoc po wojnie. "
" W Wolnym Państwie Irlandzkim, na południu ogłoszenie neutralności było asekuracyjnym posunięciem, w jego wyniku doszło do kilku ciekawych wydarzeń. . . .
Najbardziej widocznym elementem neutralności Irlandii było utrzymywanie aż do końca wojny Ambasady III Rzeszy w Dublinie na czele z ambasadorem Hemplem, to właśnie ta ambasada z nadajnikiem o dużej mocy wprawiała Anglików we wściekłość, "
To tak aby wiedzieć z kim się ma do czynienia.
Można by śmiało powiedzieć : ale cwane dwulicowe szuje!
http://notatki.e-klasa.info/2008/06/01/irlandia-w-czasie-ii-wojny-swiatowej-hist oria-polityczna-europy-po-1945r/
http://www.tpi.poznan.pl/index.php?pid=115
Niemieckie ślady z II wojny światowej
W czasie II wojny światowej Irlandia, a w zasadzie Wolne Państwo Irlandzkie pozostało neutralne. Ogłoszony został tak zwany czas Pogotowia czyli Emergency, zmobilizowano rezerwistów. Siły irlandzkiej armii nie były jednak zbyt znaczące, aby móc odeprzeć zarówno inwazję Niemców jak i…Anglików. Wydaje się, ze pozostanie neutralnym była najrozsądniejszym posunięciem.
Należy pamiętać, iż Irlandia Północna pozostająca wówczas jak i obecnie w jurysdykcji brytyjskiej, była w czasie II wojny światowej jedną wielką bazą wojenną zwłaszcza dla żołnierzy ze Stanów Zjednoczonych. Stąd tez celem niemieckich bombardowań stał się Belfast zaatakowany w kwietniu i maju 1941 r. Zwłaszcza instalacje stoczniowe były łakomym kąskiem dla niemieckiej Luftwaffe. W czasie tzw. Blitzu w Belfaście czyli bombardowań miasta zginęło około 900 osób. Interesujące było wówczas nastawienie działającej nadal IRA, owszem w czasie wojny siła IRA była dość słaba, niewiele mogła zrobić, choć próbowano przede wszystkim nawiązywać kontakty z niemieckim wywiadem i pomagać szpiegom zrzucanym nad Irlandią. Pomoc jednak była raczej żałosna, żaden szpieg niemiecki nie cieszył się zbyt długo wolnością.
Wyrywasz jakieś kawałki tekstu -to bezsens.
Teraz tak,wojna wszystkim przynosi korzyści i długo by o tym rozprawiać. Ja nie zyłem w tamtych czasach ,więc nie czuję się odpowiedzialny za Jałtę w żaden sposób.
Czytając twój komentarz do tych wyrwanych z kontekstu fragmentów widac jasno,że nie rozumiesz co to neutralność,nie znasz historii Irlandii i nie masz pojęcia o zawiłościach politycznych i gospodarczych.
Jesteś ciemny jak tabaka w rogu.
Jaśnie oświecony wiedzący wszystko, gramatyka i ortografia w jednym paluszku, historia też, ekonomia tak samo, no pogratulować takiej inteligencji i rozumu. Szkoda że tacy ludzie nie rządzą Irlandią, bo może by nie zbankrutowała.
Jeszcze nie zbankrutowała :P
Kumpli ma fajnych :D
A Polska ma takich fajnych kumpli? Lubia Polskę? Inwestują w niej ? Bo jak nie to cienko cie widzę.....
Polska też jest bankrutem tak jak większość krajów w Europie, matematyka jest jedna, na kredyt i z drukowania długo się nie pociągnie
Polska nie udzieliła pomocy!!!
Nie nazywaj mnie głabem!Ty jestes głab bo ekonomia to według ciebie portfelik babci.
Podajesz linki do artykułów ,których nie czytałes bądż nie zrozumiałeś.
W jednym z nich dość jasno jest powiedziane ,że bilans tego co Polska płaci do Unii i tego co otrzymuje od Unii wychodzi na plus,dla Polski! Tzn, wiecej dostajecie niż płacicie. (tłumacze bo widze,że nie rozumiesz co czytasz.
Globalny kryzys nie rozpoczął się w Irlandii więc nie obwiniaj nas za całe zło!
Dokształć sie w dziedzinie ekonomii i gospodarki bi totalnie tego nie rozumiesz,a ktoś,kto jest w temacie doskonale rozumie ,że nie wytłumaczę ci tu niczego bo masz za duże braki.
Do siebie to mówisz? ;-)
No bo jednak nie zrozumiałeś.
Aby zrozumieć trzeba albo posiąść wiedzę,albo wstać od komputera i wziąć sprawy w kraju w swoje ręce,a nie biadolić i robić z siebie męczennika.
Taki jesteś mądry? Taki bohater? 45 lat Ruskich miałes na karku? Ty? Ty na karku to masz wągry ! i odparzenia na tyłku!
A to co ja mam zawdzięczam ciężkiej pracy! I nauce! A moim rodzicom dziękuję,że pokazali mi jak godnie żyć. God bless my pararents.
A ty za wszystkie kłamliwe obelgi będziesz się rozliczał.