PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31941}
7,9 502  oceny
7,9 10 1 502
Flamenco
powrót do forum filmu Flamenco

Odwiedzę każdą lokalną spelunkę,gdzie będę pił dużo wina,słuchał,odpływał w tej pięknej muzyce i będę z nimi klaskał,jeśli mi pozwolą. Flamenco jest piękne

ocenił(a) film na 8
Metyllo

Podpisuję się pod tym wszystkimi rękoma.

Metyllo

Fajnie jest odpisywać na post napisany 15 lat temu, ale nie mogłam się powstrzymać. Pewnie Twoja optyka się już zmieniła. Uwielbiam Andaluzję, a tanie linie w ostatnich latach nam sprzyjają. No i tak chodzę po tych miastach i zakątkach, no strasznie dużo jest tablao, ale jest to już tak skomercjalizowane że coś umyka. Jedynie w Grenadzie na wzgórzu cygańskim widzieliśmy coś bardziej poruszającego, bo tam można spotkać starych pieśniarzy, którzy są żywą prawdą. Jak udało Ci spełnić marzenie to daj znać gdzie, Ole!

ocenił(a) film na 8
Abuglez

Hola, zapomniałem o tym poście już dawno temu.Latam co roku do Andaluzji w marcu od 7 lat. W tym roku El Palo na wschodzie Malagi i do Almerii. Faktycznie, występy w tablao bardziej dla turystów, ale co roku urywam się i

ocenił(a) film na 8
Metyllo

Sam chodzę na jakieś pokazy. A jesienią na Formentere od kilku lat i nie wiem gdzie mi lepiej. Obie miejscówki uwielbiam.

Metyllo

Ja w listopadzie, właściwie Malagę traktuje jako punkt przylotu, bo z Gdańska tam najłatwiej, jestem tam najczęściej i najkrócej, przez to słabo ja znam. Ale dziwnie się teraz zrobiło, rozwalają mnie kontrole bezpieczeństwa na niektórych dworcach renfe ze skanowaniem plecaków. Trudną mają sytuację, przez co nastroje ultra prawicowe się zaostrzają. Ale tam od wieków było gorąco, a Andaluzja ciągle porywająca.