PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108933}

Frankie

Dear Frankie
2004
7,6 5,5 tys. ocen
7,6 10 1 5503
Frankie
powrót do forum filmu Frankie

Czy planowana jest jakakolwiek premiera filmu Dear Frankie w Polsce?? - bardzo mi zależy na tym filmie, Help!!!

użytkownik usunięty
Annash

Fajnie by było gdyy "Dear Frankie" był w polskich kinach.

ocenił(a) film na 10
Annash

CO DO PREMIERY TO NIC NIE WIADOMO...ALE JA JUZ GO MAM I WIDZIALAM:) GORACO POLECAM! SWIETNY FILM!

ocenił(a) film na 8
Annash

Mineło 8 m-cy od czasu jak napisałam ten post powyżej i wreszcie zobaczyłam ten film, jest cudny, taki ciepły, spokojny, liryczny, wspaniale opowiedziana historia, wspaniale zagrana przez nieliczna obsadę, zwłaszcza ten chłopczyk grający Frankiego i Gerard Butler jako nieznajomy wypadli niesamowicie.

Butler mnie znowu zaskoczył, a wydawało mi się, że bardziej niż w Upiorze już mnie zaskoczyć nie może, taka pozornie niewielka rola, ledwie kilka mówionych kwestii a tak pięknie stworzona postać. To naprawdę jest cholernie dobry aktor, a nie tylko wyjatkowo przystojny facet, z każdym filmem przekonuje mnie o tym bardziej.

ocenił(a) film na 9
Annash

o tak widziałam i mam w posiadaniu "Dear Frankie" naprwadę śliczny film-jak mówił w wywiadzie sam Gerry -"to ciepła wzruszająca opowieść " i wogóle to ujmujący film-Gerry sam jest dumny z tego filmu.
Uwielbiam scenę kiedy Gerry tańczy wolnego z "Lizzy" i ta piosenka jest tam super.szkoda tylko że na koniec "nieznajomy " nie wrócił do Frankiego i Lizzy.
A Gerry zagrał tam niesamowicie -co za talent - nadaje się do tej pracy jak jasny gwint.
gdzie się nie pojawi gra bardzo dobrze .w Upiorze zadziwia pięknym mocnym głosem -delikatny i romantyczny tu zaś twardziel i bardzo męski a jednocześnie czuły.

ocenił(a) film na 10
Annash

Jak wam się udało zobaczyć ten film?? Ja na to czekam już prawie rok i nie widziałam! Błagam, powiedzcie jak wam się go udało zobaczyć!

ocenił(a) film na 8
draqla

Niestety można go chyba tylko ściagnąć z sieci, innej możliwości na razie nie ma i juz chyba nie będzie :-(.

draqla

Film jest doskonały.Gra aktorów super /Butler cudowny w tej roli/. A poniżej to co udało mi się ustalić:
"VI Filmostrada – nowe filmy, nowa formuła.
Kolejna, szósta już edycja Filmostrady ruszy 30 września 2005. Jak co roku na program Filmostrady złożą się filmy zrealizowane przez znanych mistrzów światowego kina i debiutantów, prezentowane i doceniane na festiwalach na całym świecie.
Zmianie ulegnie formuła imprezy. W programie festiwalu znajdzie się sześć tytułów; wszystkie trafią do kin pod wspólnym szyldem. Każdy z filmów będzie miał jednak oddzielną premierę kinową, a przez to – szansę na dłuższą obecność na ekranach kin.
Frankie
(Dear Frankie)
Prezentowany w sekcji „Un Certain Regard” na MFF w Cannes w 2004 r. film otrzymał trzy nominacje do nagrody BAFTA – reżyser Shonie Auerbach przyniósł nominacje w kategorii Najlepszy reżyser oraz Najbardziej obiecujący debiut, zaś odtwórcy głównej roli (Jack McElhoe) nominację w kategorii Najlepszy debiut.
Film doceniła publiczność festiwalu w Los Angeles, przyznając mu Nagrodę publiczności. „Frankie” był ponadto prezentowany na Festiwalu w Heartland, w High Fall (Nagroda publiczności), w Montrealu (Nagroda Golden Zenith dla Najlepszego filmu amerykańskiego) oraz w Seattle (nagroda w sekcji „Kino kobiece”).
Planowana data premiery: listopad 2005.