PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180280}

Giganci ze stali

Real Steel
2011
6,9 101 tys. ocen
6,9 10 1 101465
6,0 27 krytyków
Giganci ze stali
powrót do forum filmu Giganci ze stali

Z pewnością Ci którzy oglądali ten film w polskim dubbingu nie do końca mnie zrozumieją bo mam świadomość że troszkę on zabił emocjonalny klimat tego filmu.
Mówię tu do dorosłej część widzów, wiadomo dzieci na PL to zrozumiałe.
Film sam w sobie jest bardzo prostą historią, nie ma tu nic nadzwyczajnego, jednak sposób w jaki jest to pokazane - naprawdę rewelacja.
W drugiej połowie filmu naprawdę ciężko momentami powstrzymać mokre oczka.... niby to juz było, od zera do bohatera... jednak, dialogi, muzyka, tło (roboty cos innego), i opis sytuacji nie dają spać naszym emocjom.
Polecam ten film starszym jak i młodszym
Dla dorosłych OBOWIĄZKOWO WERSJA ANGIELSKA Z DOBRYM NAGŁOŚNIENIEM (przy walkach naprawde fajny efekt)
Dla dzieci PL:)
p.s. pamietajcie ze jest to film familjny, więc w takiej kategorii go oceniłem.

ocenił(a) film na 8
Porter_5

Zgadzam się z Tobą w 100%. Ten film tylko z napisami. Jest genialnie zrealizowany. Oczywiście jest to film totalnie przewidywalny, ale bardzo "podnosi na duchu". Bardzo dobrze udźwiękowiony (Kawałki Eminema... no proszę. Za samą ścieżkę dźwiękową ten film powinien dostać 4 punkty). Kiedy trzeba jest ostro, kiedy trzeba ckliwie. Daję mocne 8 i idzie do ulubionych.

ocenił(a) film na 8
Porter_5

Aha jednej rzeczy nie napisałem... Jestem 24 lata facetem i pod koniec też mi łzy do oczu napłynęły. Cholerny kurz... :P

ocenił(a) film na 3
87magnum

Ja mam 20 i film jest do dupy :(

ocenił(a) film na 7
foonatic

To oglądnij jeszcze raz za cztery lata :P
Przychylę się do autora wątku. Świetne kino familijne. Dobry materiał na kolejne 5 lat jako jeden z hitów świątecznych :)
Podnieśliście mnie na duchu Panowie bo już myślałem, że ze mną coś nie tak skoro oczy mi zmokły na lekkim familijnym obrazie :)

ocenił(a) film na 3
ruffio_filmaniak

coś z Tobą nie tak ...

ocenił(a) film na 7
foonatic

Z przedmówcami też widocznie jest coś nie tak, skoro ocenili film podobnie jak ja.
Argument "film jest do dupy" jest tak mocny, że raczej nie podejmę się dalszej dyskusji ;)

ocenił(a) film na 9
ruffio_filmaniak

no faktycznie, nie mamy szans przeciwko jego tezom...... lepiej siedzmy cicho:)

ocenił(a) film na 2
Porter_5

Nie wierzę ... Gdzie jest Bóg?!

ocenił(a) film na 9
gizusm

kolejny z konkretami <hahahahaha>

ocenił(a) film na 3
Porter_5

Nie wytrzymam. Skoro film jest niekonkretny to i komentarze takie nie będa. Miałka, pełna patosu historyjka o walczących robotach. Głupie zarówna dla dzieci jak i dla dorosłych. Jak słyszałem te pełne mądrości zdania to mi się na wymioty zbierało. 9/10? Za co? Kretyńskie dialogi? Beznadziejną gre aktorska? Film ratuje tylko Jackman i tylko dzięki niemu nie dostał 1/10. Dno totalne, to dziecko miałem ochote zamordować po 30 minutach oglądania. Dawno nikt mi tak nie działał na nerwy. A takim jak Ty powinno się zabronić oceniać filmy bo przez takich cieci powstają takie gówna. O gustach się nie rozmawia ale tandeta pozostanie tandetą a gówno w złotku gównem. Tylko, że za pare milionów

ocenił(a) film na 7
Pyramid_Head

Jakim kryterium oceniasz film skoro uważasz, że jest głupi zarówno dla dzieci jak i dorosłych? Ja uważam, że jako kino familijne (czyt. dla rodziców jak i dzieci) ten obraz sprawdza się w 100%. W takich kategoriach go oceniłem. Nie spodziewałem się zaskakujących momentów i szalonych zwrotów akcji. Wiele takich historii już widzieliśmy. Za to mogłem usiąść z 8 letnim siostrzeńcem i świetnie się bawić. Ten film mi to zapewnił. A skoro wzburzył dyskusję, to duży plus. Przez to więcej osób po niego sięgnie :)

ocenił(a) film na 2
ruffio_filmaniak

Jeżeli masz gust 8-io latka to oceń na 10/10, szkoda by ludzie nie zobaczyli Twojej oceny i nie sięgnęli po ten obraz-arcydzieło.

ocenił(a) film na 7
gizusm

Jeśli uważałbym, że zasługuje na 10/10 to z pewnością tak bym go ocenił. Nie dlatego, żeby ktoś sugerował się moją oceną ale dlatego, że taki właśnie mam gust. Jak wiesz o gustach się nie dyskutuje. Z ciekawości zapytam - czym Ty sugerowałeś się sięgając po ten tytuł? Dla mnie sprawa jest prosta - jeśli film jest beznadziejny to a) wychodzę z kina b) wyłączam c) zasypiam. Nie oglądam obrazu, który mnie nie wciąga tylko dlatego, żeby później dać upust swoim frustracjom na forum i nawciskać wszystkim, którzy myślą inaczej :P To wszystko na temat bo nie wdaję się w dyskusje na poziomie 8 latka ;)

ocenił(a) film na 2
Porter_5

Takich widzów jak Wy "o Boże wybuchy i roboty 10/10, ARCYDZIEŁO!" chętnie zamknąłbym filmowym getto i puszczałbym wam miałkie i napompowane sztucznym patosem filmy typu Giganci ze stali, aż byście zaczęli rzygać na ich widok.

Po za tym zapytam się jeszcze raz - gdzie jest Bóg i czemu pozwolił na wyprodukowanie tego filmu?

gizusm

gizusm Boga szukaj na Plebani, albo pogadaj z Ryśkiem z Klanu może coś Ci doradzą. A co do samego filmu to również polecam go tylko z napisami PL plus oryginalna ścieżka DTS HD.

ocenił(a) film na 2
tara27

Kto wam dał dostęp do internetu ludzie? Kto wam zakładał konta na filmwebie? Kolega u góry rozumiem instrukcje otrzymał od niejakiego Ryszarda. Ale reszta?! Giganci ze stali? Gdzie zmierza to społeczeństwo ...

ocenił(a) film na 3
tara27

O czym ta rozmowa w ogóle jest. Film to jakiś totalny suchar i oglądanie go ogłupia. Po obejrzeniu tego "dzieła" naprawdę ubyła mi połowa IQ ; ) I to jak się tym jaracie jest strasznie śmiesznie. Ja bym się z tym nie ujawniał bo było by mi wstyd ; ). wstyd panowie wstyd. Weźcie się za coś mądrzejszego albo kino dla ludzi a nie odmóżdżającą papke. ps dialog "walcz o mnie" powalił mnie na kolana... A z kina bym wyszedł

ocenił(a) film na 9
Pyramid_Head

"Jak murzyn może wypowiadać się o śniegu"
gościu ciebie wogóle nie powinno tu być, Twoje gusta są z innego bieguna, i nawet jakby zrobili komedie, czy film famililny arcydzieło to tak dałbyś max 3. Jak ktoś nie wie o czym pisze proszę sobie kuknąć jak kolega ocenia filmy. Ani jednego filmu familijnego!!!! Komiedie szukajcie.... powodzenia, więc jakim prawem zabiera tu głos?? To tak jakby Hołowczyć tłumaczył niepowodzenia polskich skoczków...
tyle ode mnie.
Jak Ci mało to popatrz sobie na ocene na IMDB i tutaj, z niczego się nie wzięła.
Pozdrawiam i życzę więcej miłości rodziców

ocenił(a) film na 3
Porter_5

A ja życze gustu dobrego ; > I tyle na ten temat. I poczucia smaku oraz minimalnej inteligencji tyle oczekuje od ludzi : )

ocenił(a) film na 2
Porter_5

Jeżeli jeszcze mój drogi(chyba nowicjuszu jak sądze po tej wypowiedzi) nie zauważyłeś, że nie posiadając użytkownika w znajomych serwis selektywnie i losowo wybiera ocenione filmy które możesz zobaczyć. Więc nie wiem jak na podstawie ok. 50 losowych filmów z kilku setek możesz mówić, że nie ma on ocenionych komedii czy filmów familijnych ;D

A tak na marginesie IMDb to jakaś niezawisła wyrocznia?

P.S. A co Ciebie kochają za mocno?

ocenił(a) film na 8
Pyramid_Head

Film ma ocenę 7.0 przy 7i pół tysiąca głosów. Wniosek? To z wami jest coś mocno nie tak. Hejtujecie zasadniczo dobry film... (nie wiem czego się spodziewaliście oglądając film giganci ze stali - de facto wiedząc, że będzie to film o walkach robotów). Mnie się wydaje, że połowa twojego IQ ubyła już bardzo dawno temu. Jeszcze przed obejrzeniem czegokolwiek. Miałeś prawo, dać temu filmowi słabą ocenę ale pisząc teksty w stylu " Ja bym się z tym nie ujawniał bo było by mi wstyd", albo "A takim jak Ty powinno się zabronić oceniać filmy bo przez takich cieci powstają takie gówna" udowadniasz mi tylko, że jesteś po prostu debilem. Dlaczego? Bo podważasz nasze prawo do oceny tego filmu jako zarejestrowanego użytkownika filmwebu. Bo ja nie mam problemu z tym jaką ocenę wystawiłeś. Nienawidzę użytkowników, którzy jadą po innych bo wystawili taką a nie inną ocenę. Właśnie takich jak ty powinno się blokować na tej stronie.

ocenił(a) film na 9
87magnum

Mocne słowa, faktycznie Tolerancja to cecha która określa wartość ludzką i dojrzałość.

ocenił(a) film na 2
87magnum

Podam Ci gros filmów familijnych przy których nie trzeba facepalmować co drugi dialog. Obrzydliwie sztuczny, miałki, beztreściowy. Scenariusz pisany na kolanie.

Jak powiedział Pyramid_Head gówno w złotku to nadal gówno.

ocenił(a) film na 8
gizusm

Co wciąż nie zmienia faktu, że film mi się podobał i nie zaliczyłem ani jednego facepalma. Podobnie nisko oceniłeś Prince of Persia mimo, że ja się na tym filmie bardzo dobrze bawiłem. Więc... mamy różny gust. I teraz pytanie czy masz z tym jakiś problem? I też będziesz twierdził jak ten powyżej, że nie mam prawo oceniać tutaj filmów?

ocenił(a) film na 2
87magnum

Oceniaj do woli. Ja Ci tego nie zabronię, ale mam takie samo prawo jak Ty oceniać, ja krytykować moim zdaniem wasze niepoważne oceny. Panowie! Ten film jest konkretnie słaby i żaden wasz argument tego nie zmieni.

Co do Prince of Persia. Ja naprawdę lubię kino akcji, tematykę pseudo historyczną, ale nienawidzę kina totalnego absurdu z tanimi efektami i kapitalnych aktorów skuszonych komercyjnymi dolarami do żałosnych scenariuszów i obrazów. Film jako taki byłby na hmmm ... piąteczkę dla mnie, ale za to że Gyllenhaal i Kingsley widnieją w obsadzie shejterzyłem na 3, bo mimo nadziei w związku z ich nazwiskami wcale nie poprawili filmu. Nie oddany klimat gry w zamian za atmosferę jak na wakacjach w ciepłym kraju.

ocenił(a) film na 9
gizusm

gizmus SŁABY to on może byc dla ciebie, bo każdy przypisując ocenę opiera sie na innych wartościach i priorytetach. Ty oceniales na podstawie np: scenariusza, a ja np na podstawie strzele walki robotów, albo dobranych napisów w filmie. Nie ,a jednolitej definicji dla słowa SLABY. Jak juz to zrozumiesz mozemy porozmawiać.

ocenił(a) film na 2
Porter_5

Haha no jak zrozumiem Twoją składnię to może porozmawiamy ;D idź oceniaj filmy na podstawie doboru filmów i już się nie odzywaj proszę ... hahah ;D

ocenił(a) film na 8
gizusm

Ale widzisz. Wiele osób podziela nasz punk widzenia na co wskazuje generalna ocena filmu. Ja sobie zdaję sprawę, że wszystko co ostatnio chodzi to popcornowy mózgozwęglacz. Ale dobrze się przy tym bawię. Więc mogę ci napisać lustrzane odbicie. Według duuuużej części z nas ten film był dobry i żaden Twój argument tego nie zmieni. I co? Mamy pat. Myślę, że możemy tu tutaj zakończyć bo inaczej będziemy krążyć w kółko i zbijać swoje posty nawzajem co jest trochę bez sensu.

ocenił(a) film na 2
87magnum

No i masz rację. Na tym pewnie się zakończy bo każdy już w głowie ułożył swoje racje i tezy na temat tego filmu. Przyznałeś, że film jest(jak to fajnie określiłeś) mózgozwęglaczem, ale z wyjątkową dla wysoko tutaj oceniających ludzi logiką i kulturą potrafiłeś to uargumentować. Dla mnie giga słabizna. Ty dobrze się bawiłeś. Różnimy się i tyle. Pozdrawiam serdecznie!

P.S. Porter_5 nadal jesteś debilem.

ocenił(a) film na 9
gizusm

pozdrawiam, życzę kochających rodziców

ocenił(a) film na 6
Porter_5

cliwe amerykanskie shitowe sceny :) na sile probujace wzruszyc widza tanimi chwytami. ilez to juz takich dialogow tekstow i scen bylo....pozatym ponysl na film nie taki zly, moze kiedys sie takiego czegos doczekamy 6/10

ocenił(a) film na 8
Porter_5

Kurcze, ten film był dla mnie na prawdę dużym zaskoczeniem - też się spodziewałem filmu przepakowanego efektami specjalnymi w stylu transformersów. Film był bardzo amerykański - to i owszem, ale był również całkiem poruszający i bardzo fajnie zrealizowany. Na prawdę fajny film do obejrzenia dla całej rodziny. W sumie sam nie wiem czemu daję aż 8/10, ale coś w tym filmie jest :P

aethersis

z tym płakaniem to kolego chyba coś nie tak z tobą albo nie masz klejnotów :)

dmi88

Ale pie*dolisz, "kolego". 88 to pewnie twój rocznik? Więc jeszcze będziesz miał sporo okazji w życiu by uronić łezkę. Nie na głupim filmie, ale dzięki codzienności. Pamiętaj wtedy o głupotach jakie tu wypisywałeś.
Mam nadzieję, że twoje klejnoty jak kokosy, pomogą przetrwać ci trudne chwile. :D

ManBehindTheMist

Oj nie unoś się bo ci żyłka pęknie! Film bardzo dobry(tak go oceniłem na 8) ale odnośnie płaczu to strasznie mnie rozśmieszyłeś :):D

Porter_5

Popieram wypowiedź, po reklamach spodziewałem się kina dla dzieci na poziomie Małych Agentów, jak zobaczyłem, że będzie z dubbingiem to już na poziomie Power Rangers. Ale po obejrzeniu w wersji z napisami bardzo mile się zaskoczyłem. Film ze świetnymi efektami specjalnymi ale będącymi na drugim albo trzecim planie filmu, bez przesadnej widowiskowości ( w Transformerach ledwo dało się domyślić co się dzieje na ekranie...). Polecam.