PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180280}

Giganci ze stali

Real Steel
2011
6,9 101 tys. ocen
6,9 10 1 101465
6,0 27 krytyków
Giganci ze stali
powrót do forum filmu Giganci ze stali

Był to naprawdę niezły film , jeśli patrzeć przez pryzmat rozrywki dla młodzieży ,choć i dorośli nie wątpię mogą nieźle się na tym filmie bawić.
Świetne wykonanie techniczne roboty wyglądały realistycznie, mimo to pozostaje niedosyt.
Można było wyciągnąć z tego filmu o wiele więcej.
Tu możliwe spoilery:
Sam początek walki z bykiem był mało zachęcający , gdyż uderzenie byka solidną metalową pięścią powaliłoby go na nogi no chyba ,że miał czaszkę z metalu;p
Żałuje ,że nie pociągnięto wątku z robotem z wysypiska, nie pokazano jego historii skąd się wziął na wysypisku i kim był ,czekałem na to cały film niestety się nie doczekałem , a szkoda rozczarowałem się tym ,może dla tego ,że pewne momenty w filmie wskazywały na to iż będzie ten temat poruszany , jak chociażby chęć kupna robota przez Farre Lemkową.
Czy chociażby sama walka z Zeusem tak znikąd pierwsza walka w lidze i od razu finał ,czyżby się im film wydłużył na tym co nie trzeba i dla tego tak przyśpieszyli trochę to było zbytnio naciągane.
No cóż fabuła bardzo schematyczna , można powiedzieć oklepana , jednak emocje jakieś tam były i jako lekkostrawne kino rozrywkowe , przy którym nie powinno się zbytnio wgłębiać w szczegóły film daje rade , choć tak jak mówię przy takich możliwościach można mieć jeszcze sporo do życzenia.
Ode mnie 6,5 /10 za całokształt.