PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180280}

Giganci ze stali

Real Steel
2011
6,9 101 tys. ocen
6,9 10 1 101465
6,0 27 krytyków
Giganci ze stali
powrót do forum filmu Giganci ze stali

film dla dzieci i gimnazjalistów a dubbing nie wiem kto to wymyślił żeby dubbingować po polska tragedia ;)

ocenił(a) film na 7
cyryl1987

Film jest dla każdego, tylko przeważnie stare ważniaki wstydzą się oglądać takie filmy familijne, w których przeważnie człowiek samoczynnie utożsamia się z bohaterami filmu. A co do dubbingu, to ja nie czuję wstrętu do własnego języka, aczkolwiek zapewne lepiej oglądać w oryginale. Dubbing jest po to, żeby młodsza widownia nie musiała czytać napisów w kinie.

Albi07

ja mam 24 lata i wydaje mi sie ze ten film jest dla dzieciaczków

ocenił(a) film na 8
cyryl1987

Bo sam musisz jeszcze dorosnąć... Ten film nie jest żadnym dowodem na to, że kinematografia to sztuka. Jest po prostu fajny i został nakręcony po to żeby skosić kupę szmalcu. Pisanie, że film jest jest dla gimnazjalistów i dzieciaczków daje ocenę przede wszystkim o autorze takiego posta. Pierwsza rzecz, po co było sięgać po film z takim tytułem, z takim plakatem, z takimi reklamówkami w tv, z takim aktorem (który grywa tylko w tego typu filmach) i z takim zarysem fabuły jak to zamieszczone tu na filmwebie. Z góry można było się domyślić co to będzie. Więc jeżeli widziały gały co brały, to po co pisać "film dla dzieciaczków". To tak jakbyś napisał "obejrzałem ten film, wiedziałem czego po nim można się spodziewać, myślę że ten film jest dla dzieciaczków, jestem dzieciaczkiem". Po drugie jak już obejrzałeś ten film (i publicznie przyznajesz się do bycia dzieciaczkiem w wieku 24 lat) to zastanów się dobrze - czy film to coś tak poważnego, tak mocno określającego człowieka, że po obejrzeniu go ktoś nagle może się stać gimnazjalistą, jeżeli faktycznie zamysłem producentów było nakręceniem filmu dla dzieci, a ktoś kto ma więcej niż 16 lat też lubi taki film?
Czy każdy wielce dorosły człek, który okres bycia "dzieciaczkiem" ma daleko w tyle, który lubi oglądać kreskówki bez względu na wiek też jest niedojrzały? A ton Twojej wypowiedzi (zwłaszcza drugiej) właśnie na to wskazauje.Chyba takie podejście jest niedojrzałe. Ludzie na serio bez zbędnej paranoi, film jak film i tyle.

ocenił(a) film na 8
cyryl1987

podsumuję wszystkie wypowiedzi na tej stronie:
REWELACYJNY FILM RODZINNY :)

ocenił(a) film na 5
cyryl1987

to typowa produkcja FAMILIJNA... a nie film dla gimnazjalistów bo ta grupa wiekowa czuła by teraz z faktu że ktoś ją obraża bardzo oburzona, i na pewno ten film nie jest kierowany do nich.