PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31009}

Godzilla kontra Destruktor

Godzilla vs. Destoroyah
1995
6,2 2,9 tys. ocen
6,2 10 1 2912
Godzilla kontra Destruktor
powrót do forum filmu Godzilla kontra Destruktor

...wyszedłem z domu pól godziny po rozpoczęciu, wróciłem pół godziny przed końcem - i wszystko rozumiałem! Nie widziałem podobnych efektów specjalnych od czasów 34 odcinka Power Rangers - kiedy to zmutowany ogórek peklowany walczył z dobrym, aczkolwiek nieco amorficznym kisielem o smaku morelowym. Najlepsze były momenty kiedy japończycy się dziwili, albo "przestraszali" - wtedy wszyscy jak jeden mąż odchylali się do tyłu i krzyczeli: Uhaaa! albo Aaaah!. I robili wielkie oczy.
W filmie szczególnie doceniam grę aktorską Kenpachiro Satsumy - za to że potrafił on tchnąć w swą postać tyle duszy, nadał jej nowy wymiar...wzruszające.
A najbardziej wzruszyło mnie to że wybuch Gwoździlli będzie miał moc wszystkich bomb atomowych i się powietrze zapali. Aha - czy mówiłem Goździlla świeciła na czerwono, a zamiast serca miała Czernobyl. A miała.
Fajny Film. Swoją drogą:-)
Finito.

cezar

No ale nie przesadzaj z tymi krzykami przerażenia :) A co mieli wrzeszczeć jak nie "ohhh" i "Aaaa!"? Przecież nie stanie facet i nie powie "ojej jestem śmiertelnie przerażony widokiem wielkiego potwora z okropną mordą, sądzę że najlogiczniejszym wyjściem będzie ucieczka".

ocenił(a) film na 10
cezar

Godzilla meltdown to jeden z najsilniejszych kaiju, a i co ci ludzie mieli robić, ciekawe co byś robił gdyby na Ciebie szedł taki potwór, no powiedz. Ten film to godne zakończenie jakze udanej seri Heisei, a wzruszająca w tym filmie była śmierć Juniora, a i jeszcze jedno na przyszłość Godzilla to On