Czy Godzilla jest największym potworem/istotą w historii kina, gier itd.? Czy są może jeszcze większe, od tego monstrum? Sądząc po trailerze, to ja nie spotkałem jeszcze w jakimkolwiek filmie, większej bestii.
Galactus mógł zmieniać swoją wielkość, na wikipedii Marvela pisało że ma około 28,9 stóp i waży 16 ton. Czyli Godzilla jest ZNACZNIE większa od niego. Jednak jak wspomniałem on mógł się stać większy.
W filmie Projekt: Monster jest dosc duza bestia:) Polecam film.
http://i20.photobucket.com/albums/b216/eng2theland/Cloverfield.jpg
Słyszałem o nim, tylko że on jest dłuższy, nie wyższy. Lecz trzeba przyznać że do małych nie należy...
Zależnie od wersji, to King Ghiorah był większy od Godzilli, większy był(o) także Biollante również z filmów z wielkim Jaszczurem. Do większych od Godzilli można też zaliczyć Marvelowską Ego - żyjącą planetę, która krąży po wszechświecie w poszukiwaniu innych planet, które mogłaby zjeść oraz twór DC Mogo, również żyjąca planeta, która należy nawet do korpusu Zielonych Latarni.
Ogromnych rozmiarów są również Anioły z anime Neon Genesis Evangelion, które w większości są większe od Evangelionów (mechów wielkości Godzilli).
Przecież to były żywe istoty, będące olbrzymimi statkami, niczego właściwie nie transportowały, do tego miały swój cykl, jak żywe organizmy
Właściwie nie wiadomo czym do końca jest życie. Żniwiarze byli syntetykami mieli dużą inteligencje, potrafili się rozmnażać, może mieli również jakieś emocje. To że coś żyje nie znaczy że musi być organiczne.
Właśnie że wiadomo.
Mieli inteligencje którą im wbudowano, a jako że mają samoświadomość to tak jak Skynet rozwijały swoją wiedzę.
Nie rozmnażali się w zwykły sposób, podczas każdego cykly robili nowego Żniwiarza na bazie jakiejś rasy/ras. A to dziwne, bo nie widziałem Żniwiarza ras z poprzednich cyklów, widać poprzednie rasy dawały radę je niszczyć czyli w sumie nie dziwne. Raczej nie muszą budować sobie podobnych.
A emocji nie maja.
zreszta walić to, to nie temat o masss effect tylko o godzilli
jestem facetem...mam avek z mangi z dziewczyną ale tak robi wielu fanów anime, trudno się oprzeć xD
mam męskie imię w profilu wiec polecam zagladac by byc pewnym kto jest kto
UWAGA, POTĘŻNE SPOJLERY ME
Chyba nie zrozumiałeś dobrze historii opowiedzianej w grze. Żniwiarze nie są żywymi istotami - są olbrzymimi statkami obdarzonymi sztuczną spętaną inteligencją są posłuszne swemu twórcy i zachowują autonomiczność tylko w ramach realizacji kolejnego Cyklu.. Nie umierają same z siebie (pierwszy Żniwiarz - Zwiastun - to przecież nasz główny przeciwnik w ME2). W każdym cyklu dokonują Zbioru (żniw) cywilizacji przejawiających określony poziom inteligencji - czyli po prostu takich, które odkryły i korzystają z technologii Efektu Masy.
Ciała przedstawicieli danej cywilizacji zostają przerobione na zombie, żołnierzy oraz stają się budulcem dla nowego Żniwiarza. Po jednym dla każdej rasy, która w ten pokręcony sposób 'nie ginie' i zostaje zachowana przez wieczność przed osiągnięciem stanu, gdy zostanie zabita przez stworzoną przez siebie Sztuczną Inteligencję.
Żniwiarzy na swoje podobieństwo stworzyli kosmici, którzy są równie ogromni jak oni, więc mimo wszystko ich twórcy są żywymi stworzeniami a żniwiarze to fakt statki ale identycznych wymiarów co oni. Chociaż wciąż wydaje mi się, że Godzilla jest większa od "Lewiatanów" jak ich ludzie nazywali w Mass Effect 3.
A co do wypowiedzi Pana u góry propsy za ME, ale Zwiastun nie był pierwszym żniwiarzem był nim Suweren z ME 1
Suweren był pierwszym, żniwiarzem widzianym po upadku Protean, ale nie był pierwszy. Pierwszy był Zwiastun co potwierdza Lewiatan
Zwiastun był pierwszym Żniwiarzem stworzonym przez Lewiatanów. Najwidoczniej nie zdarzyło ci się grać w ME3. Pod koniec Katalizator wszystko wytłumaczył
Żniwiarzy nie stworzyli Lewiatani (czyli ci olbrzymi kosmici, którzy sami wyglądają jak Żniwiarze - z tą różnicą, że są żywi). Lewiatanie stworzyli Katalizatora - potężną sztuczną inteligencję, aby rozwiązał odwieczny problem polegający na tym, że rasy organiczne w pewnym okresie swojego rozwoju tworzą komputery, SI i istoty syntetyczne, które w końcu obracają się przeciwko nim. Katalizator miał godzić obydwie strony, pilnować pokoju.
I zrobił to - na swój pokręcony sposób. Uznał, że trwały pokój jest niemożliwy, więc wymordował prawie wszystkich Lewiatanów, na ich podobieństwo (i z ich ciał) stworzył pierwszych Żniwiarzy i zapoczątkował Cykle - powtarzające się co 50 tysięcy lat tzw. Zbiory ras organicznych, które osiągnęły odpowiedni poziom rozwoju. Ciała przedstawicieli każdej rasy są przerabiane na nowego Żniwiarza, który zachowuje świadomość i wiedzę rasy, z której powstał. Jak to mówił Suweren na Virmirze, "każdy z nas jest całym narodem".
Suweren nie był pierwszy - jego zadaniem było monitorowanie galaktyki i wezwanie reszty Żniwiarzy w odpowiednim momencie.
To chyba graliśmy w dwie różne wersje Mass Effectu bo ja to pamiętam zupełnie inaczej. I po co się tak rozpisujesz i tak nikt poza nami nie wie o co chodzi a osobom, które w to grały wystarczą pobieżne informacje? O.o
A co za różnica kto kogo stworzył a potem ten ktoś stworzył kogoś blablabla. To jest wątek kto był większy i wydaje mi się, że to moja wypowiedź uderza w jego sedno ale okej zagłębiając się w historię która jest tu całkiem zbędną Lewiatani stworzyli Katalizator a Katalizator stworzył Żniwiarzy z Lewiatanów na ich podobę a i bez tego z mojej wypowiedzi jasno wynika konkretna odpowiedź na zadane powyżej pytanie i udowadnia, że podanie Żniwarza jako przykład większego potwora jest w gruncie sensowne, więc po co konkretne spoilerowanie gry ja się pytam?
Dlaczego zakończenie tak wspaniałej trylogii, musiało być tak bezsensowne i głupie?
Nie do końca, to Żniwiarze wybili swoich twórców czyli Lewiatanów, jak sami mówili w pewnym DLC. Sorry, za te farmazony.
Więksi są raczej Leviatan z Mass Efect,amebowate coś z Ewolucji i kilka kaiju,np. King Ghidora czy Spacegodzilla.
Ja bym wliczył do potworów Krakena z Piratów z Karaibów, oraz również Krakena, tyle że z filmu Starcie Tytanów.
Spójrz jaka Godzilla jest potężna w trailerze, nie sądzę że Kraken jest większy. No ale może się mylę.
Tak czy siak Godzilla to sławne na cały świat monstrum, które zostało nazwane Królem Potworów. Nawet jeśli inna bestia jest większa, nie znaczy że od razu w pewnym sensie lepsza. :)