Goonies

The Goonies
1985
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 34123
7,2 31 krytyków
Goonies
powrót do forum filmu Goonies
ocenił(a) film na 8
Replo

Przypadkiem dziś natrafiłem na CN i moge byc teraz spokojny o to że nie powstanie żaden remake (choc coś sie mówi o sequelu).
Nie spotkałem się też nigdy wcześniej z wersja dubbingowana, a tu proszę. Małolaty które to teraz oglądają mogą się nawet nie połapać że film powstał ćwierć wieku temu.

ocenił(a) film na 9
Replo

Słyszałem, że w Cartoon Network była wersja ocenzurowana i była skrócona ze 114min. na 108min. Mogę spytać jaka właściwie scena została wycięta, bo ja tej wersji, która leciała w Cartoon Network nie oglądałem.

ocenił(a) film na 7
barszym53

Ocenzurowali na pewno scenę otwierającą film w której jeden z bandytów w więzieniu udawał, że się powiesił. Kamera wszystkiego nie pokazuje. Co do innych to nie wiem, bo oglądałem tylko wersję z CN. Ocenzurowali też słowo "gówno" tzn. kiedy bohaterowie mieli je wypowiedzieć np. w zdaniu "Jesteśmy po uszy w" nie było dźwięku. W czasie filmu były 3 takie momenty, no, ale nie można zbyt wiele wymagać po stacji stricto dziecięcej. I tak się cieszę, że nadali ten film z dubbingiem(moim zdaniem bardzo dobrym) bo lubie kino lat 80-tych.