PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659237}

Gorący towar

The Heat
2013
6,5 58 tys. ocen
6,5 10 1 58151
5,8 19 krytyków
Gorący towar
powrót do forum filmu Gorący towar

Czekałam na ten film bardzo długo i muszę powiedzieć, że było warto! Duet Sandry Bullock z
Melissą McCarthy to strzał w 10. Jedna z najlepszych komedii w ostatnim czasie. Mnóstwo
śmiechu, od początku do końca. Gorąco polecam każdemu!

akniezka1

powiedz mi kiedyś się śmiałaś na tym filmie w jakich momentach bo chyba przeoczyłem tę kupę śmiechy

ocenił(a) film na 5
markin

zgadzam sie film nie jest wcale taki smieszny , znajdzie sie pare krotkich momentow na usmiech i tyle
pozatym trwa stanowczo za dlugo i przez to sie dluzszy i nuży

luquepl

Na pewno to zależy od poczucia humoru. Jest to subiektywna rzecz. Mnie się ten film bardzo podobał - komizm sytuacyjny, dialogi, gra aktorów. Można powiedzieć, że idealnie trafili w mój gust :)

akniezka1

jakie dialogi tam lecą tylko bluzgi i to ma być śmieszne ? Co ciekawe to już nie pierwszy raz kiedy bluzgi lecą z kobiecej strony to jakaś współczesna patologia chamstwo kobiet aż w oczy boli. Oczywiście mówię o kobiecie która napisała ten tandetny film.

Jeszcze raz się zapytam jakie momenty wywołały u ciebie śmiech ?

markin

Wiadomo, że to jest komedia.. że wszystko jest trochę naciągane i trzeba patrzeć na to z przymrużeniem oka. Ot, taki gatunek ;)

Jeżeli o konkretne sceny... hmm... dużo tego.. np. jak były w klubowej łazience i Mullins "przerabiała" wygląd Ashburn. Jak upuściły tego kolesia na auto, bo go nie utrzymały. Scena w barze, jak obie się upiły. Scena w mieszkaniu Mullins. Jak Mullins na końcu przyniosła Ashburn, rzekomo, jej kota.

A także dialogi, np. "-so.. how long have you lived here? -i lived here since i moved in", albo "-daj mi whisky -14 dolarów -14 dolarów? Czy to jest jakaś zaczarowana whisky? Dorzucacie do tego motocykl? Albo but Jezusa?"

Ciągle lecą jakieś komiczne teksty. Ja śmiałam się przez cały film. Może to po prostu nie jest twój typ komedii, może wolisz jakieś bardziej stonowane filmy :)

akniezka1

ja tam widziałem i słyszałem tylko bluzgi, kuwry i kuwry każdy do każdego.
Nawet jeśli przymróżę oko to i tak uszy więdną
Oj nie wiadomo że to komedia lepiej kolejny raz obejrzeć sobie "Szpiedzy tacy jak my" albo cokolwiek innego z Ch Ch

markin

powinni więc z każdego filmu wycinać przekleństwa i zastępować je kwiatuszkami :D z pewnością trafi w Twoje gusta...

tasior2408

wiesz w moim otoczeniu przekleństw używa się do podkreślenia naprawdę ekstremalnej sytuacji.
Zauważasz, że to film dla wiekowo średniego widza.
Raz widziałem "dzieło" Szmirowskiej vel Szmtaowskiej tytuł to był jakoś ileś godzin z życia czy coś takiego no tam to już poza "ja piedrole" nic nie było w dialogu.
Ale to sprawa otocznia w jakim przebywasz i się wychowałaś widać to gónwo Szmirowska wywaodzi się z absolutnej swołoczy.
Jak widać kobiety to jednak nisko inteligentne osoby poza bluzgami nic do powiedzenia nie mają.

ocenił(a) film na 9
akniezka1

zgadzam sie ! ich duet jest rewelacyjny ;D

ocenił(a) film na 7
akniezka1

popieram mi również bardzo się podobało :D

ocenił(a) film na 9
akniezka1

Miałem nadzieję, że mi się film spodoba - rzadko oglądam komedie, bo średnio mi podchodzą (szczególnie polskie).
No i się nie zawiodłem :D Śmieszne sytuacje, zabawne teksty i dobra gra aktorów! Szczególnie tej 'puszystej' - wybaczcie ignorancje, nie pamiętam nazwiska ;p Bullock oczywiście też nie gorsza.
Co do bluzgów to... głównie padały od tej "puszystej", a ona taki miała charakter... także to wszystko wyglądało przekonująco ;p przynajmniej ja tak sądzę.