PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=332495}

Grace odeszła

Grace Is Gone
2007
6,7 2,6 tys. ocen
6,7 10 1 2636
6,0 3 krytyków
Grace odeszła
powrót do forum filmu Grace odeszła

piękny i smutny

ocenił(a) film na 10

Poryczałem się jak bóbr:) Polecam ......................

ocenił(a) film na 1
math1982

hmmm możesz mi napisać w którym momencie filmu się tak poryczałeś?? bo ja takiego nie znalazłem chociaż zdarza mi się popłakać przy dobrych filmach tego gatunku.

Krzysiek79

Zgadzam się, że nie jest to wyciskacz łez. Film dobry, wzruszający ale na pewno nie do tego stopnia żeby na nim płakać.

ocenił(a) film na 9
Krzysiek79

bez spoilerów, ale mnie na przykład rozkleiło kompletnie, jak pierwszy raz nagrał się na domowej sekretarce. Jeden z niewielu filmów, na którym się tak porządnie popłakałam, zazwyczaj nie lubię wyciskania ze mnie łez za pomocą lirycznej melodii w tle. Dla mnie to film bardzo dobry.
Ale wiadomo, co kraj to obyczaj, dla każdego coś innego :) pzdr!

ocenił(a) film na 4
mitsuoshii

"mnie na przykład rozkleiło kompletnie, jak pierwszy raz nagrał się na domowej sekretarce."
A mnie to raczej rozbawiło. To jeden z mitów związany ze śmiercią bliskiej osoby - że druga osoba kompletnie świruje i za wszelką cenę nie chce przyjąć do wiadomości, że tamta osoba nie żyje. Od razu widać, że reżyser i scenarzysta nigdy nie przeżyli czegoś takiego. Dlatego film jest słabiutki, oderwany od rzeczywistości. Najlepsza była scena jak John palił ze swoją córką i udawał że się krztusi :D

math1982

Ja myślę, że to kwestia tego jakie ten film porusza "struny" w naszej duszy... różne doświadczenia, różne charaktery, każdy przeżywa inaczej... i nie ma sensu spierać się o to czy ten film jest wzruszający czy też nie.