PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5955}

Gruby i chudszy

The Nutty Professor
1996
6,1 90 tys. ocen
6,1 10 1 90125
5,1 34 krytyków
Gruby i chudszy
powrót do forum filmu Gruby i chudszy

Polecam

ocenił(a) film na 8

Kolejna świetna komedia z Murphym, polecam ._.

ocenił(a) film na 3
Hesfe

Świetne komedie z Murphym powstały w latach 80-tych-reszta to tragedia,przykład książkowy na wymuszanie śmiechu,przez co filmy są nie do zniesienia dla oka i ucha.

Berith7777

Murphy w przebraniach jeszcze jakoś wyglądał i nie odstraszał, ale jako Buddy Love wypadł okropnie. Były momenty kiedy bardziej interesował mnie tykający zegar niż on, poza tym ta jego mina przyprawia mnie już o mdłości i zawroty głowy stąd tylko 5/10

ocenił(a) film na 3
bodzio12

Film załosny,a scena w knajpie(walka na zarty) to jest przykład komedii po czasach "Gliniarza z Beverly Hills".Eddie nie słyszał słów piosenki Perfect :"trzeba wiedziec,kiedy ze sceny zejść-niepokonanym".

ocenił(a) film na 3
bodzio12

p.s.Przykladem,ze mozna zejść ze sceny niepokonanym jest Marek Kondrat-tylko nie chce slyszec,ze gra w reklamach i to jest tragedia.W reklamach wystepuje po to a zeby miec kase na swoja pasje-czyli wina,a dokładnie podróze z których je przywozi,a to nie ma nic wspólnego z aktorstwem.

Berith7777

Dobrze to ująłeś pan Kondrat miał już swój czas i wiedział kiedy ustąpić pola młodszym kolegom. To że gra w reklamach wcale nie świadczy o jego żałosnym poziomie aktorstwa. Dzięki reklamom zgarnia duże pieniądze i nie widzę w tym nic złego. Gdyby ktoś zaproponował mi grę w czymś takim na pewno nie odmówiłbym.

ocenił(a) film na 3
bodzio12

Dokładnie,a tym bardziej gdybym pieniądze wydawał na pasję a nie na "lezenie na plazach wszystkich znanych wysp".I trzeba zaznaczyc,że w reklamach mówiąc profesjonalnie to on 'wystepuje" a nie 'gra".Pozdrawiam.