PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 230 tys. ocen
7,4 10 1 229605
5,3 46 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

7/10

ocenił(a) film na 7

Rzeczywiście mi się spodobał, choć myślałam, że będzie zupełnie na odwrót.
Wiele słyszałam od moich koleżanek, które oglądały jak i czytały, że jest to obowiązkowa pozycja i mam w końcu obejrzeć- zrobiłam to.
Sądzę, że film jest dobry. Choć kiedy tylko obejrzałam pierwsze dziesięć minut po prostu przewidziałam końcówkę (nie będę jej zdradzać, jeśli ktoś nie oglądał).
Shailene odegrała swoją rolę koncertowo, to właśnie ona mi się najbardziej podobała w całości. Jeśli chodzi o męską rolę była także dobra, ale jednak to ona była dla mnie lepsza.
Jeśli chodzi o minusy, to wydaje mi się, że sam tytuł jest źle przetłumaczony (chociaż nie jestem w tym specjalistką) i do tego trochę wiało mi typowym romansidłem (czego nie cierpię), jakoś przebolałam.
Podsumowując, podobało mi się, ale więcej niż na siedem, ten film nie zasługuje :)

ocenił(a) film na 9
amusay

Skoro już obejrzałaś film , warto też pójść o krok dalej i przeczytać tą książkę : ) Zgadzam się z twoim zdaniem co do filmu , ale takie "typowe romansidło" wiele mi uświadomiło . Książka jest o wiele ciekawiej rozpisana oraz informuje nas w pewnych momentach o zdrowiu , uczuciach , problemach naszych bohaterów za co daje wielki plusik . Jeżeli jesteś zaciekawiona , to polecam i zachęcam do zagłębienia się w tej powieści na jakiś czas ... : ) Pozdrawiam .

ocenił(a) film na 7
Emeralds

Miałam zamiar najpierw przeczytać książkę, niestety jestem osobą, która nie jest w stanie znaleźć na nic czasu. Jako, że ostatnio znalazłam dwie godzinki, postanowiłam obejrzeć ów film. Na moje nieszczęście, kiedy widzę już ekranizację, książka nie wciąga tak samo jak bez oglądania :(

ocenił(a) film na 9
amusay

No cóż , szkoda . No ale kiedy będziesz chciała przeczytać jakąś książkę , to mam nadzieje , że przypomnisz sobie naszą konwersacje i jednak rozpoczniesz tą książkę ; )