Tak patrzę i się zastanawiam czy mnie wzrok nie myli... średnia 8,4?? czy ten film jest AŻ tak dobry? :O
Ja sama jeszcze na filmie nie byłam, ale znam jego treść i... już teraz, chociaż widziałam tylko zwiastun, uważam, że tak, jest AŻ TAK dobry. To piękna historia i polecam Ci ją z całego serca x
No i jeszcze tylko dodam, że polska premiera była dzisiaj, więc na razie są to w większości oceny fanek książki, na której podstawie go nakręcono (ona też jest nieziemska), więc może średnia jest trochę zawyżona, ale myślę, że w najbliższym czasie nie będzie się mocno obniżać.
co ty dopiero dziś była premiera. Ocena spadnie. Na początku zawsze jest nieco wyższa. Moim zdaniem zatrzyma się na około 7,9. Ale niezły start, więc chyba film musi być dość dobry
Nie, nie jest aż tak dobry ;) Moim zdaniem rzecz jasna. Były zabawne momenty, były wzruszające, ale filmowi brakuje tego "czegoś", co ma książka. Liczyłam, że mnie powali na kolana - nie powalił :)
Mam nadzieję, że ocena jeszcze podskoczy, bo film na to zasługuje! Jest co prawda ekranizacją książki i choć może czasem nie oddaje nastroju powieści, to żyje własnym życiem - urzeka czymś innym, własnym urokiem, który jest nie do przecenienia :)