PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 259 tys. ocen
7,2 10 1 258777
7,3 82 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Od dzisiaj będę wymieniał na forach i moich blogach co według mnie było zaletą filmu, a co wadą. No, ale i tak to nikogo nie obchodzi, więc zacznę sobie wymieniać wady i zalety tej części :). Oczywiście to jest tylko moje zdanie.
Zalety:
1. Snoke, Hux, Phasma.... świetni antagoniści w tej nowej części.
2. Dobre efekty specjalne.
3. Dobry dźwięk i dobra muzyka.
4. Ciekawie nowe postacie.
5. Ciekawy przebieg akcji.
6. udany polski dubbing.
7. Świetna gra aktorska.
8. Niezły humor.
Wady:
1. Moim zdaniem Kylo Ren nie jest złym antagonistą, jednak moim zdaniem lepiej by brzmiał scenariusz gdyby Rey go na koniec zabiła i to Phasma, bądź Hux stali by się nowymi uczniami Snoka.
2. Za dużo postaci umiera.
3. Niektóre rzeczy są lekko sztuczne z byt wzorowane na poprzednich częściach.
4. Za dużo niedomkniętych wątków.
5. Głosy aktorów (gdy się ogląda bez polskiego dubbingu) lekko sztuczne i blade.

ocenił(a) film na 7

Kris jest idolem denisa, bo obaj wspierają LGBT, a kris z tobą walczy.

użytkownik usunięty
Ryloth

Jak myślisz czemu kris wbił sobie do łba że ; musi ze mną walczyć ? . Do dziś tego nie jarze

ocenił(a) film na 7

Ja też nie.

użytkownik usunięty
Ryloth

prócz wyzywań cie cie wulgarnie sentia,uważa że ; jesteś chory . I sentia wraz z Matyskiem śmieją sie z twych postów i przekonani są że piszesz bzdury .

ocenił(a) film na 7

Niech sobie tkwią we własnym "kółku adoracji", jak to kiedyś denis określił. Ja chciałem to zakończyć, oni wolą dalej trwać w konflikcie, to niech trwają. Mają własnego "Maćka z Klanu", który ich zabawia ;p

Sentia może sobie zaprzeczać - gdyby nie chodziło o moje odmienne zdanie, to po tym, gdy tamta burza wywołana przez denisa minęła, mogła ze mną normalnie porozmawiać i się przekonać. Ale nie zrobiła tego, czyli jednak chodziło o odmienne zdanie. Zaorane.

użytkownik usunięty
Ryloth

Marzeniem senti i Matyska jest aby ; szefostwo portalu,mi konto zablokowało ,tylko dlatego że według ich logiki ,nie jestem spoko użytkownikiem .

Teraz sentia wciska kit że ; Dla niej TFA już odeszło w zapomnienie .

ocenił(a) film na 7

Filmy, które ocenia się 10/10 nie odchodzą w zapomnienie, chyba że ktoś rozdaje "10" na prawo i lewo.

Mogą sobie marzyć. Szefostwo nie zbanowało denisa, to i ciebie nie zbanuje.

Większy jad wylewa się z sentii ;p To ona nie może znieść wzmianek o mnie i moich postów ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

Masz racje Ryloth . Ale twoja była jak nic upatrzyła sobie kaczora za wzór . A każdy ko to go naśladuje , to jest stracony

ocenił(a) film na 7

Nie wiem, może sobie upatrzyła.

użytkownik usunięty
Ryloth

Jedno ci przyznam ; Od dnia kiedy sie od nich uwolniłeś ,jesteś spoko gościem .

Sentia jest przekonana jeszcze że ; Z ciebie wylewa sie jad .

użytkownik usunięty
Ryloth

Dobrałem złe słowa chciałem napisać ; Dawniej lubiłeś sentie ,bo wydawała ci sie fajna .

użytkownik usunięty
Ryloth

Matysek cie śledzi . Dał link z naszej gadki na blog senti , ale skoro ona cie nie akceptuje,z powodu odmiennego zdania na temat pisu . To oznacza że ; jest z sentią gorzej niż obaj myślimy .

I wyzwała cie wulgarnie

użytkownik usunięty
Andrzejcoolziomek

To ja też wypiszę swoje. I zaznaczam że to moje zdanie

Zalety
+ Aktorstwo
+ Efekty
+ Klimat starej trylogii
+ humor
+ Zdjęcia
+ muzyka w sumie u mnie też bo to jednak Williams :)
+ BB-8
+ Akcja na Jakku
+ Wizja Rey

Minusy
- Trzecia gwiazda śmierci
- film pocięty do granic możliwości - nie lubię tego po ostatnich filmach Warner Bros

neutralnie
+/- fabuła/scenariusz jako że moim zdaniem jest lepsza od prequeli ale troszeczkę słabsza od Powrotu Jedi czy Imperium Kontratakuje. I brakuje dużo oryginalności