niezly pomysl, super efekty, wspaniale krajobrazy i magia... polecam goraco
Ten film ma w sobie taką jakąś magię, charyzmę i ogólnie jest taki jakiś niezwykły, aż dam mu 9.
O tak! Takiego fantasy jeszcze nie widziałem! O niebo lepszy od Pottera,Narnii czy Władcy Pierścieni. Ma w sobie jakąś siłę. Wspaniały. 10/10!
Osobiście nie lubię filmów fantasy (książek to już w ogóle ;P), ale brat przyniósł i obejrzałem.
No przede wszystkim humor jest zajedwabisty xD i to chyba największa zaleta filmu, padałem ze śmiechu i jeszcze z godzinę po obejrzeniu wspominałem najśmieszniejsze sceny (o kapitanie w końcówce). Poza tym całkiem niezłe wykonanie ogółu, ładne krajobrazy, dobrze dobrani aktorzy, dobrze zagrane.
Moja ocena 9/10. Polecam ten film, również tym, którzy nie przepadają za fantasy.
PS: Ten film to nie bajka dla dzieci jak większość filmów fantasy. Nie ma scen erotycznych ani wulgaryzmów ale ja bym mu dał ograniczenie wiekowe przynajmniej +12 ;)
PS2: Nie próbujcie porównywać tego filmu z Harrym Potterem, czy też Władcą Pierścieni, bo to zupełnie inny "podgatunek" - tamte są o bohaterstwie, podróżach i dzikich przygodach, a to jest lekki filmik (komedia wręcz) z wątkiem miłosnym (na szczęście nie jest przesadzony jak w innych filmach, nie całują się co chwila itp.).