PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=273934}

Gwiezdny pył

Stardust
2007
7,3 149 tys. ocen
7,3 10 1 148512
6,9 42 krytyków
Gwiezdny pył
powrót do forum filmu Gwiezdny pył

Film lepszy niż książka

użytkownik usunięty

Baaaaardzo rzadko się zdarza, żeby film był lepszy od ksiązki na podstawie której został nakręcony. W tym przypadku udała się ta sztuka. Super film.

Też uważam, że film był lepszy od książki ;P

ocenił(a) film na 9

ja szczerze mówiąc w książce pomijałam te nudne momenty xP
Film rewelacyjny, a książka jest... po prostu nudna:P

Zgadzam się w zupełności, film jest świetny a ksiązka nie była niczym ciekawym... Lubię książki Gaimana lecz 'Gwiezdny Pył' jakoś wydaje mi się o wiele gorszy od jego pozostałych dzieł.

ocenił(a) film na 5
Una

Chyba zartujecie?! Ksiazka była duzo lepsza - i to nie znaczy ze rewelacyjna. Film bardzo sredniawy.

ocenił(a) film na 10

Film rewelacyjny te wszystkie fantastyczne historie i fabuła po prostu ewenement w sowim gatunku. Chwała autorowi książki a przede wszystkim reżyserce ponieważ film tak mi się spodobał że kiedy tylko mam wolny czas to oglądam.

ocenił(a) film na 3

Że niby przekręcanie fabuły, gubienie wątków (nieraz bardzo znaczących), chodzenie po książce na skróty, jakby scenariusz był robiony na podstawie jakiegoś tragicznego streszczenia - ma być OK??

Film lepszy od książki?? Chybaście wszyscy co tak uważacie książki nie czytali.

Jako FILM - osobny - nie na bazie książki - obroniłby się jeszcze - ale jako ADAPTACJA, za którą ten szit się podaje, nie ma prawa się bronić.

ocenił(a) film na 8
ww24

Półinteligencie, poczytaj co to adaptacja a co to ekranizacja, takie głąby nie powinny się wypowiadać, baśń jest świetna.