Ogólnie całkiem dobry film, jednakże początek fatalny całkowicie zniechęcający do oglądania ! Później poooowoooli film się rozkręcał. Przez większość seansu w moim mniemaniu postrzegałem tytułowego bohatera jako upośledzonego :) Z jednej strony inteligentny i całkiem błyskotliwy z drugiej zachowujący się jak autystyczne dziecko. Bardzo dobra drugoplanowa rola Sohpii Myles moim zdaniem. Ciekaw byłem czy Clairie Forlani znów okaże się "czarnym charakterem" (patrz -> Konspiracja.com) jednakże się zawiodłem :) Mimo wszystko dobry film, końcówka znacznie poprawiająca początkową niecheć. 7/10 warto obejrzeć.
"Z jednej strony inteligentny i całkiem błyskotliwy z drugiej zachowujący się jak autystyczne dziecko."
ale przecież jedno nie wyklucza drugiego :] ja też momentami miałam wrażenie, że Hallam ma cechy autystyczne (jednak tylko na początku, potem "dziwność" bohatera okazała się po prostu przejawem jego oryginalności, by nie powiedzieć - ekscentryczności, a momentami wręcz straceńczej odwagi), ale ani przez chwilę nie zwątpiłam w jego inteligencję i spryt.