Hanami - Kwiat wiśni

Kirschblüten - Hanami
2008
7,7 5,2 tys. ocen
7,7 10 1 5219
7,4 10 krytyków
Hanami - Kwiat wiśni
powrót do forum filmu Hanami - Kwiat wiśni

Moja największe odkrycie a zarazem najlepszy film 8 edycji Nowych Horyzontów. Cudowna opowieść o tym co może stać się z człowiekiem gdy utraci kogoś bliskiego. Co dzieje się w chwilach zupełnej samotności? Co zrobić kiedy rano nie ma już po co wstać? Jak żyć i jak odnaleźć radość życia? Ten film odpowiada na wszystkie te i o wiele więcej pytań. Arcydzieło.

PS. Pozdrawiam wszystkie Panie z ostatnich rzędów Capitolu, które uroniły łeskę i pociągały noskami na końcu tego przepięknego filmu :).

Thane

"PS. Pozdrawiam wszystkie Panie z ostatnich rzędów Capitolu, które uroniły łeskę i pociągały noskami na końcu tego przepięknego filmu :)."

hmm...zajmowalam z moimi paniami prawie cały ostatni rzad takze mysle ze moge sie czuć pozdrowiona :D

i potwierdzam, film niezwykly...

ocenił(a) film na 10
nkukla

Z pewnością, ja siedziałem mniej więcej na środku a Panie za mną przeżywały film dość żywo ;). Teraz czekamy do 30 stycznia a potem na dvd :).

ocenił(a) film na 9
Thane

Prawdziwa rewelacja. Smutny, przepiękny film, który pokazuje, że głęboka miłość wcale nie wygląda tak, jak przedstawiają to romansidła. Cudowna muzyka, wiele wzruszeń i uchwycone piękno Japonii.

użytkownik usunięty
Panoptikon

zgadzam się, film to prawdziwa rewelacja, ale nie zgodzę się, ze to film smutny. może jeśli popatrzymy na bohaterów tego filmu, to jest to smutna, straszna historia dla dzieci głównych bohaterów. ale dla nich? myślę, że ani starsze małżeństwo, ani tancerka, przyjaciółka głównego bohatera nie widzieli tej historii jako smutnej.
film przepiękny, bardzo dobra muzyka ale w obrazach, zdjęciach można się zatapiać. za zdjęcia do tego filmu dałbym operatorowi nie jednego ale z pięć oskarów. i nie mam na myśli jedynie obrazów z Japonii. zwróćcie uwagę na obrazki z Bawarskiej wioski, podróże pociągiem, zdjęcia w Berlinie czy nad morzem. coś pięknego. kadr można zatrzymywać i drukować do albumów fotograficznych! coś pięknego.