Na jednym ze zdjęć można zauważyć "pticę" dosyć pokaźnyxh rozmiarów. Początkowo myślałem że to jakaś rzeźba/posąg, generalnie element dekoracyjny. Spójrzcie zatem na odbicie w lewym "okularze" Hancocka z plakatu filmowego. Mhm...
Ciekaw jestem czy ma to coś wspólnego z potencjalnym przeciwnikiem Hancocka?
No jest, owszem, ale wygląda zupełnie normalnie...jak zwykły, przeciętny orzeł, czy myszołów...
Hmm... moim zdaniem odbicia budynków miasta oraz ptaka (chyba jakiś drapieżny) symbolizuja ni mniej ni więcej, tylko tyle że bohater lata/unosi się nad miastem. 1. Jest ponad miastem - symbolizują to budynki odbite w jednym okularze. 2. Znajduje się na wysokości na jakiej lataja drapieżne ptaki - odbicie w drugim okularze. A może jestem tylko za bardzo "przyziemny" haha. Pozdrawiam!
Ps. W sumie jakby ktoś nie wiedział o czym film jest, to mógłby pomyśleć, że bohater lata np.na lotni.
Na billboardach w Gdańsku w okularach bohatera odbija się Zuraw i Motława. Ponadto zdjęcie zrobione z poziomu przechodnia. To znowuż sugeruje, że Hancock przechadza się niespiesznie Długim Pobrzeżem i zastanawia się czy kupić wisiorek z bursztynem czy zestaw muszli Morza Śródziemnego.
Zatem ten Nju Jork może coś znaczyć, a może nic nie znaczyć, skoro pozwalają na tak dowolną przeróbkę głównego plakatu.
Orzeł towarzyszy Hancockowi na dachu budynku w scenie w przerwie napisów końcowych gdy Hancock po raz kolejny leci siać dobro. Błe.
Może właśnie o to chodzi...taki z niego rzeł jak z koguta...
Powinien być wielkim bohaterem, dumnym i dostojnym jak orzeł...a jest...kogutem...
dlaczego bierzecie pod uwage samo cock;] przecież hancock to jesdno słowo! i oznacza mocarz ;|
heh...ja nic nie biorę pod uwagę:P:P Kolega przede mna brał:P:P A ja tylko chciałam mu popowiedziec, a że angielskiego tak dobrze nie znam...:)
ludzie! imienia John Hancock uzywa sie w amerykanskich szpitalach, zeby 'oznaczyc' osobe, ktora nie ma przy sobie dokumentow i nie wiadomo, kim jest (czasem wpisuje sie Joe Doe).
Ma to wytlumaczenie w filmie (nie bede spoilerowac).
Rowniez symbol ptaka sie przewija przez caly film, widac tego ptaka nawet na czapce Hancocka (jak ktos nie spostrzegl).