PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200726}
6,9 249 tys. ocen
6,9 10 1 248514
5,4 33 krytyków
Hancock
powrót do forum filmu Hancock

Bardzo niepokoi mnie to, że nie zrozumiałam filmu. Jeszcze bardziej niepokoi mnie to, że kiedyś go zrozumiałam, ale zapomniałam. Czy to świadczy o tym, że jestem coraz głupsza? Czy może to z tym filmem jest coś nie tak? A mianowicie chodzi mi o zależność między Hancockiem a Mary. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć o co jej chodziło, gdy tłumaczyła, na czym polega ich więź? I dlaczego gdy on walił o ziemię, to ona odzyskiwała siły, skoro wcześniej oboje tracili siły wprost proporcjonalnie?

Liczę na was, wspaniali filmwebowicze!

ocenił(a) film na 7
oliwka_w_smaku

Wcale nie swiadczy...
Z filmem jest wszystko ok...
Oni są czym w rodzaju Bogów, czyms czym w swiecie ludzi powoduje że są superbohaterami.
Więź jaka ich łączy to z tego co wynika są rodzeństwem.
Zresztą nie jest wyjasnione ich pochodzenie bo sami nie wiedzą do końca.
W momencie gdy Mary i Hancock już nie "żyją', okazuje się że jednak on się obudził i nie walił o ziemię tylko starał się wzbić i uciec jak najdalej bo jak może pamiętasz w jednej ze scen Mary mówi że im bliżej się do siebie zbliżą i są blisko (nie chodzi tu tylko o uczucia ale odległosć fizyczną) tym stają się smiertelnikami i tracą moc, a Hancock jeszcze resztkami sił ucieka. Jak tez widziałas okazuje się że już może być ranny ale nadal posiada resztki swych umiejetnosci i ponad ludzką siłę.
Reasumując...Gdy sie oddalał ona ożywała bo i on żył. Oboje na koniec zachowali swoje moce ale to Hancock został superbohaterem bo na to według Mary zasługiwał, zawsze ją ratując, jako smiertelnik.

ocenił(a) film na 8
lukaszkoci

Oni nie byli rodzeństwem tylko z tego co pamiętam to byli małżeństwem. Reszta się zgadza.

ocenił(a) film na 8
Krasus_fw

Dla mnie ten film ma coś takiego w sobie, że powoduje u mnie chęć obejrzenia go jeszcze raz:) Może to przez to, że Will w nim gra, a dla mnie jest mistrzowskim aktorem. Śmieszny film ;p Polecam

ocenił(a) film na 7
Krasus_fw

Krasus_fw
No fakt..."Formalnie on jest moim mężem..."...Oliwka_w_smaku sorry za błąd:)

ocenił(a) film na 7
lukaszkoci

A nie było przypadkiem tak, że to on został superbohaterem bo zwyczajnie nie miał nic lepszego do roboty?

ocenił(a) film na 3
lukaszkoci

Ale z was wielcy krytycy i "znawcy".Doszukujecie sie 2 i 5 dna w komercyjnym filmie wypełnionym efektami specjalnymi.