PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200726}
6,9 249 tys. ocen
6,9 10 1 248802
5,4 28 krytyków
Hancock
powrót do forum filmu Hancock

Nie oglądałem jeszcze filmu, ale pewnie od nazwiska głównego bohatera. Zastanawia mnie to pytanie, bo właśnie teraz oglądam sobie odcinki Fresh Princa, odninek w którym Will trafia do szpitala - przychodzi Carlton z aktówką i wspomina coś o Johnie Hancocku...

Czy ktoś wie o co chodzi?

BBR

Ciężko powiedzieć czy jego nazwisko ma jakieś większe znaczenie w filmie. W Kraju Wielkich Możliwości i Wolności oznacza podpis (pewnie o to chodziło w tym odcinku z Bel-Air).

newjuri

w filmie on powiedzial skad sie wzielo jego imie

SPOILER

w pewnym momencie zapytany o swoja przeszlosc odpowiedzial ze stracil pamiec 80 lat wczesniej i jak go spytano jak ma na imie nie wiem dokladnie jak to przetlumaczyc ale spytano go o John Hancock czyli tak jak by o imie i nazwisko i on powiedzial ze to do niego pasuje i tak zostalo

moon

Czyli wszystko jasne - spytano go o tożsamość (można to zrobić używając zwrotu 'John Hancock') a on zdecydował że mógłby nazywać się Hancock, skoro nie pamięta kim jest naprawdę.
John Hancock gdy pytasz się kogoś o jego imię i nazwisko. John Doe czyli Jan Kowalski (gdy nazywasz nieznajomego jak nic o nim nie wiadomo).

newjuri

Wydawało mi się, że John Smith to Jan Kowalski.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
chemicznie_czysta_biel

O co ci chodzi? Prawdę mówiąc naprawdę nie wiem.