Nie oglądałem jeszcze filmu, ale pewnie od nazwiska głównego bohatera. Zastanawia mnie to pytanie, bo właśnie teraz oglądam sobie odcinki Fresh Princa, odninek w którym Will trafia do szpitala - przychodzi Carlton z aktówką i wspomina coś o Johnie Hancocku...
Czy ktoś wie o co chodzi?
Ciężko powiedzieć czy jego nazwisko ma jakieś większe znaczenie w filmie. W Kraju Wielkich Możliwości i Wolności oznacza podpis (pewnie o to chodziło w tym odcinku z Bel-Air).
w filmie on powiedzial skad sie wzielo jego imie
SPOILER
w pewnym momencie zapytany o swoja przeszlosc odpowiedzial ze stracil pamiec 80 lat wczesniej i jak go spytano jak ma na imie nie wiem dokladnie jak to przetlumaczyc ale spytano go o John Hancock czyli tak jak by o imie i nazwisko i on powiedzial ze to do niego pasuje i tak zostalo
Czyli wszystko jasne - spytano go o tożsamość (można to zrobić używając zwrotu 'John Hancock') a on zdecydował że mógłby nazywać się Hancock, skoro nie pamięta kim jest naprawdę.
John Hancock gdy pytasz się kogoś o jego imię i nazwisko. John Doe czyli Jan Kowalski (gdy nazywasz nieznajomego jak nic o nim nie wiadomo).