PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200726}
6,9 249 tys. ocen
6,9 10 1 248804
5,4 28 krytyków
Hancock
powrót do forum filmu Hancock

Szkoda bo to pierwszy raz kiedy mój ulubiony aktor Will Smith mnie zawiódł. Ten film to jakieś nieporozumienie. OK, pomysł fajny ale zupełnie nie wykorzystany. Początek zapowiada się fajnie, jest troche śmiesznych gagów, sytuacji itd...

Ale szybko zaczyna się robić dziwnie. Po kilkunastu minutach i jednej udanej akcji bez rozwałki ludzie nagle kochają Hancocka...? (nawet gdy potem ten znowu rozwala miasto w walce z babką... o niej za chwile) Myśle sobie w kinie, zaraz jak oni go już lubią i wszystko jest ok, to co, koniec filmu? Jakoś tak za szybko więc co to ma byc

No i w pewnym momencie "zwrot akcji". Superbabka. Jak wyrzuciła Hancocka z domu przez ściane to na mojej twarzy pojawił się grymas w stylu "wtf?" i "o żal". A dalej jest już tylko gorzej, jakieś pierdoły o bogach, aniołach, życiu przez 3000 lat, stawaniu się śmiertelnym jak sie jest blisko siebie itd... Ani to śmieszne, ani ciekawe.

Wg ocen filmweba ciężko mi film ocenić :P Na pewno 4/10 za "poniżej oczekiwań", 3/10 za "słaby" i 1/10 za "nieporozumienie". W każdym razie nie polecam nikomu ;P

Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 4
Krisu_3

dobry film na zjedzienie popcornu

ocenił(a) film na 6
Krisu_3

Przecież to że ta blondyna jest żeńskim odpowiednikiem Hancocka to było wiadome po ich pierwszym spojrzeniu ;]