Handel

Trade
2007
7,2 17 tys. ocen
7,2 10 1 17484
4,8 4 krytyków
Handel
powrót do forum filmu Handel

... ta scena mnie rozwaliła, jak podała przez siatkę pisemko dziewczynie, która z pewnością
najbardziej tego potrzebowała (sarkazm ;)).
Film elektryzujący i przerażająco realistyczny. Z pewnością warto obejrzeć chociażby dla
samego faktu uświadomienia sobie skali problemu, jaki dotyka Nas wszystkich w XXIw.
Czasów w zasadzie, w których nie powinno mieć miejsce niewolnictwo i przymusowa praca
seksualna. To jest chyba jedna z najgorszych rzeczy do jakich przyczynił się człowiek
(człowiek człowiekowi urządza piekło na ziemi).
Co do Bachledy to wg mojego zdania niezmiernie najlepszą scenę odegrała, gdy skoczyła
ze skarpy; niezwykle dobrze oddała moment pustki, straty i nicości umysłu kobiety, która
straciła wszystko - poddania się. Osobiście polecam.
Jedynie posiadam obiekcje co do sceny, w której udało się im uciec. Może się mylę - nigdy
nie byłam w takiej sytuacji, ale pierwsze co to wyrzuciłabym wierzchnie ubranie (w tym
wypadku dres) by nie było łatwo mnie znaleźć w tłumie, nie wiem schowała włosy pod t-
shirt, zmieszała się w tłum i poszukała, jak najszybciej pomocy policji. A i nie oddalała się
od siebie z tą dziewczynką. Bądź weszła do jakiegoś budynku no cokolwiek byle nie na
otwartą przestrzeń, jak pod obstrzałem.