Ja sie do niej nie przyznaje jest kiepska aktorka i do tego niezbyt ladna(wiem bo widziwlem)
POlacy do przedziwny naród. Komuś się udaje przebić, to trzeba napisać, powiedzieć, wykrzyczeć, że wybór niezrozumiały i jest 1000 lepszych.
Polska aktorka zabłysnęła na Sundance
Alicja Bachleda-Curuś, pamiętna Zosia z "Pana Tadeusza" w reżyserii Andrzeja Wajdy, zagrała największą do tej pory swoją rolę w filmie "Trade" wyświetlanym na trwającym w Utah festiwalu. Dan Dunn, redaktor działu kulturalnego w nowojorskim dzienniku "Metro", pisze o niej, że pozytywnie wyróżnia się w grupie młodych aktorów debiutujących w amerykańskim kinie.
W filmie "Trade", który pokazano na Sundance Film Festival, 23-letnia Bachleda-Curuś gra Weronikę - Polkę porwaną przez gang handlarzy ludźmi. Jej filmowym partnerem jest Kevin Kline, ale według Dunna to właśnie Polka skupia na sobie - i słusznie - uwagę. "Na pewno nie słyszeliście o niej, ale po występie w 'Trade' usłyszycie" - pisze.
Bachleda-Curuś do tej pory grała w filmach polskich i niemieckich, a także w serialach. Rola w "Trade" jest jej największą w dotychczasowej karierze. "Zastanawiałam się, jakim cudem otrzymałam tak wspaniałą rolę bez wyrobionego nazwiska w tej branży" - powiedziała Bachleda-Curuś w krótkiej rozmowie opublikowanej w piątkowym "Metrze". Jej rolę w "Trade" miała początkowo zagrać Milla Jovovich.
Reżyserem filmu jest Marco Kreuzpaintner, z którym Alicja współpracowała już na planie filmu "Sommersturm". Producentem "Trade" jest zaś Roland Emmerich, znany m.in. z filmów "Pojutrze", "Dzień Niepodległości" i "Godzilla".
Bachleda-Curuś urodziła się w Meksyku, ale dopiero podczas kręcenia filmu miała okazję wrócić do tego kraju. Obecnie pracuje też nad swoją kolejną płytą z muzyką jazzową i soulem. Światowa premiera "Trade" odbędzie się w kwietniu.
skopiowane z http://dziennik.com/www/dziennik/wiad/lok.htm#2
Dla mnie to ona ładna jest, ale niestety kiepska z niej aktorka.Może po amerykańskiej szkole poczyniła jakieś postępy...Dajmy jej szanse.
Dlatego, ze się tu urodzilas, ale zawsze jak Klose mozesz zostac Niemka.
Alicji gratuluje zagrania duzej roli w Hollywoodzkiej produkcji, ale trzeba przyznac, ze nie jest to nasz najlepszy towar eksportowy. Mamy wiele zdolniejszych aktorek, np. Agnieszka Grochowska (moze to nie jest najlepszy przyklad, ale lepszego teraz nie wymysle).
Może i lepsza (ja za nią nie przepadam), ale prawda jest taka, że z jednej strony jest talent, a z drugiej ciężka praca. Alicja wyjechała do Stanów uczyć się i się jej to teraz zwraca. Skoro dostała rolę, to znaczy, że coś się musiało w niej spodobać. Większość aktorów pozostaje w Polsce i wiadomym jest, że niewiele ich tu czeka (poza teatrem może). Niektórzy aktorzy boją się, bo tutaj już coś osiągnęli, a na zachodzie muszą zaczynać od zera. Nie każdy ma na to ochotę. Alicja też trafiła do szkoły aktorskiej, czyli spadła na parter kariery, mimo, że u nas już była rozpoznawalna. I udało jej się dostać rolę w filmie, i to w głównej roli! Ja tam życzę jej szczęścia.
No to zobaczymy kto więcej osiągnie - Grochowska czy Alicja. Zresztą już widać:-) Zawiść i kołtuństwo to jedyna treść jaką tu wyczytałem. Szkoda, że tak jest. Nie znam Alicji osobiście ale bardzo się cieszę, że udało jej się zagrać w takim filmie. Jedna taka rola znaczy więcej niż 1000 jakiś g...ch "Samotności w sieci". Trzymam za Alicję wszystkie kciuki:-)
Pomine juz fakt, ze jest bardzo ladna, bo to rzecz gustu. Szpetna nie jest, a wiec daruj sobie takie komenty... ^^ Jest jedna z niewielu polek (w ogole polakow) ktorym udalo sie wybic poza granice naszego nieszczesnego kraju, a to sie ceni. W dodatku mysle, ze jeszcze wstydu nam nie narobila (?)- wrecz przeciwnie :>
Szkoda tylko ze trafiaja sie buraki, ktore blyszcza takimi komentarzami... ^^
zabawne....wiekszosc aktorow wystepujacych w filmach i seriala...na zywo lub zlapanych w swoich prywatnych zajeciach wyglada przecietnie...a jakos sa slawni i zarazbiaja...w tych czasach nie liczy sie uroda bo z czlowieka specjalisci sa w stanie zrobic wszystko...a wcale ona taka przecietna nie jest...bravo dla kogos kto dazy do jakiegos swojego celu...ona nie robi tego dla nas Polakow tylko dla siebie...wiec po co na nia najezdzac...skoro sie dostala do filmu to znaczy ze rezyser wie co robi...wiec gratulacje dla niej...oby udalo jej sie tak jak scorupko...wtedy wiekszosc bedzie jej zazdrosic piszac takie bzdury jak tutaj i zyjac od wyplaty do wyplaty...a ona bedzie dumna z siebie i bedzie ja stac na wszystko o czym zapragnie...
kiepska aktorka? trudno ocenić kunszt aktorski osoby grającej w serialu, bo oni tam tego zbytnio nie wymagają.
Najważniejsze to trafić na "swoją" rolę i wykazać się. mam nadzieję , że jej się udało w tym filmie.
W każdym razie trzymam kciuki.
Co do wyglądu to jest wystarczająco ładna, żeby być gwiazdą w Hollywoood. Ważniejsze by skupiała na sobie uwagę.
No a Ala z pewnoscia przyznaje sie do takich ludzi jak ty.... jestes po prostu zalozsnym zakompleksionym frajerem, ktory nic nie osiagnal w zyciu, ktorym rzadzi zawisc, szkoda slow na takich jak ty, wlasnie dzieki takim ludziom wstyd mi ze jestem polakiem :/
[SPOILER]
obejrzałem film i moje wnioski są takie:
- to wcale nie była główna rola dla Alicji, generalnie mówiła bardzo mało w tym filmie - głównie po polsku ;)
- scena samobójstwa jest świetna, na prawdę zagrana już na światowym poziomie!
- Alicja musi dostać więcej szans, żeby pokazać klasę, w tym film zagrała zbyt mało...
a co ma do tego uroda? my się też do Ciebie nie przyznajemy bo jestes kretynem, tyle
ten pajac co twierdzi ze Alicja jest brzydka to jakis skonczony pedal, to jedna z najsliczniejszych dziewczyn jakie Bozia stworzyla, w dodatku jak mozna twierdzic ze grac nie umie jak w Trade zagrala rewelacyjnie i dostala najwyzsze noty od krytykow amerykanskich wiec przestan pierdolic cioto jedna takie durne kawalki bo wychodzi z ciebie zalosny prostak