Narrator podstawa..plus fakty historyczne , podawanie ilosci strat w zołnierach , daty bitew , gdzie bitwa.. I elegancki przebieg samych BITEW!!!!!!!!!!Bez pierdół i scen niepotzrebnych. Sceny tylk oabsolutnie niezbedne bez żadnych wątków miłosnych , czy czegos innego wyimaginowanego.
Odkąd obejrzałem Bitwe O HElmowy Jar WE LOTR DWIE WIEŻE marze , marze i marze ze nadejdzie ERA filmów stricte BATALISTYCZNYCH ten film potwierdza to , ze jest to mozliwe . Niestety te produkcje które podejmowały temat bitew (nie bede tu wymieniał) uważam za niespełnione!!!!!! po LOTR - Powrót Króla było kilka filmów z walnymi Bitwami ( Aleksander , Król. Niebieskie ) ale opatrzonych błedami i nie do konca dobrze przedtsawiajacych bitwy
Cała nadzieja w tych produkcjach jak ten Hannibal przerósł moje oczekiwania i kiedys pisałem , """"a juz myślałem że po bitwiie pod Helmowym Jarem nastąpi era filmow stricte Batalistycznych ... chyba moje wnuki tego dożyją
Czyż nie byłoby pięknie gdyby ktoś odważył sie zekranizowac ksiazke "21 najważniejsyzch bitew świata" i pominąc w niej fabułe a spoilerem zrobić tylko dwojke aktorów biorących udział w każdej z tych bitew na przestzreni dziejów i skupić się tylko na walce.... """"
Niedługo w KINACH 300stu SPARTAN film w koncu zamknie mordy tym nudziarzom ( co nie wiedza do czego może służyć kino) i wyzanczy nowe trendy na następne lata.